15/5/2020

2020 İlk Çeyreğinde En Çok Satan Android Telefonlar!

İlk üç ayda en çok satan Android telefonları neler? Gelin beraber bakalım...

2020'nin ilk çeyrek Android akıllı telefon satış raporu yayınlandı. Raporu hazırlayan Strategy Analytics firmasına göre, 2020'nin ilk çeyreğinde alıcı alışkanlıklarının önemli ölçüde değiştiği vurgulanıyor.

Strategy Analytics firmasının raporuna göre, ilk çeyrekte en çok satış rakamını yakalayan telefon; Samsung Galaxy A51. Raporda ilginç olan ise, üst segment telefon pazarındaki ürünlerden sadece Galaxy S20+'nın belli bir satış rakamı yakalayabilmiş olması ve en çok satan 6 model raporuna girebilmesi! Bu da bize, insanların premium segmentten daha çok orta segment çözümlere geçiş yaptığını açıkça gösteriyor. Görünüşe göre COVID-19 pandemisi, her alanda olduğu gibi akıllı telefon pazarında da alışkanlıkları değiştiriyor.

Rapora göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan ilk 6 telefon Samsung Galaxy A51, Xiaomi Redmi 8, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy A10s, Xiaomi Redmi Note 8 ve Samsung Galaxy A20s.

Son üç ila dört yıl içerisinde tüm akıllı telefon üreticileri, üst segment telefonların fiyatlarını çok yukarıya çekti. Bu nedenle insanların ceplerini düşünürek, daha bütçe dostu telefonlara yöneldiğini biliyorduk. Fakat COVID-19 pandemisi ile bu yönelmenin önemli oranda arttığını da rapor sonuçlarından net olarak görüyoruz.

Son bir not daha ekleyelim; 2020'nin ilk çeyreğinde toplam satılan akıllı telefonların %86'sını, Android işletim sistemli telefonlar olduğunu da vurgulayalım...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler