27/5/2020

2020 Yılı Birinci Çeyrek Akıllı Telefon Satış Raporu Yayımlandı!

Omdia'nın yayımladığı rapora göre şampiyon Apple iPhone 11...

Apple COVID-19 pandemisine rağmen 19.5 milyon iPhone 11 satış gerçekleştirerek 2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon tacını almayı başardı.

Omdia akıllı telefon araştırma direktörü Jusy Hong: "Mobil pazardaki ve küresel ekonomideki değişen koşullar altında bile akıllı telefon satışlarında bir şey tutarlı kaldı: Omdia global satış raporu sırılamasında Apple sürekli birinci yada ikinci sırada yer almayı başardı." dedi. Jusy Hong ayrıca Apple'ın başarısının altında yatan nedenin; sınırlı sayıda model üzerine yoğunlaşma ve ortaya çıkan modellerin geniş ve çeşitli tüketicilere hitap etmesi olduğunu da vurguladı.

2020 yılının ilk çeğreğinde en çok satan ikinci akıllı telefon ise 6.8 milyon adet ile Samsung Galaxy A51 oldu. Üçüncü ve dördüncü sırayı ise Xiaomi Redmi Note 8 ve Note 8 Pro almayı başardı.

Geçen sene ayı çeyreğin şampiyonu olan iPhone XR, bu sene toplamda 4.7 milyon adet satış rakamı ile anca beşinci sırayı almayı başarabildi.

Bilmeyenler için de ekleme yapalım; Omdia, Informa Tech şirketinin araştırma bölümü ile IHS Markit Teknoloji Araştırma Şirketlerinin birleşmesi ile kurulmuş bir araştırma şirketidir ve senelerdir özellike akıllı telefon pazarını incelemekte ve raporlar yayımlamaktadır.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler