26/10/2021

Adobe Photoshop ve Illustrator Web, Sadeleştirilmiş Yeni Bir Versiyon

Adobe, Photoshop ve Illustrator'ı web'e getiriyor ve bulutta barındırılan belgelerde indirmenize ve uygulamayı açmanıza gerek kalmadan değişiklik yapmanızı sağlıyor.

Bu iki program için ileriye doğru büyüleyici bir adım, ama aynı zamanda şimdilik çok küçük: bunlar Photoshop ve Illustrator'ın tam özellikli sürümleri değil. Silgi, nokta iyileştirme fırçası ve seçim kementi gibi araçları kullanarak katmanlarda gezinebilir, açıklamalar ve yorumlar bırakabilir ve temel düzenlemeler yapabilirsiniz. Ancak yine de herhangi bir önemli değişiklik için uygulamayı açmanız gerekecek.

Adobe'nin baş ürün sorumlusu Scott Belsky, "Tüm özellikleri ilk günde getirmiyoruz, ancak şu anda tarayıcıda en iyi şekilde birlikte çalıştığınız tüm bu temel düzenlemelerin kilidini gerçekten açmak istiyoruz" dedi.

Solda araçlar, ortada bir görüntü ve sağda genişletilmiş özellikler bölmesi bulunan basitleştirilmiş bir Illustrator arayüzü. Uygulama bir web tarayıcısının içindedir.

Bu özellikler, bugün Adobe'nin duyurularının büyük temalarından birini oluşturuyor: İnsanların Creative Cloud hizmetlerinde işbirliği yapmasını kolaylaştırıyor. Web'de Photoshop ve Illustrator'ın amacı, inceleme için dosya paylaştığınız kişilerin (bir müşteri, düzenleyici, arkadaş) ayarlamalar üzerinde sizinle birlikte çalışmasını kolaylaştırmaktır. Önceden, belge üzerinde ek açıklamalar ve yorumlar yapabilirlerdi. Ama şimdi izin verilirse, onlar da devreye girip bazı temel değişiklikler yapabilecekler.

Adobe ayrıca, insanların bıraktığı yorumları incelemek için masaüstü Photoshop'a bir panel ekliyor. Ayrıca ekiplerin varlıkları düzenlemesine ve işbirlikçi ruh hali panoları oluşturmasına izin vermek için web sitesine yeni bir merkez ekliyor.

Bugünden itibaren beta olarak sunulacak olan Photoshop'u web üzerinde kullanmak için Creative Cloud abonesi olmanız gerekir. Web için Illustrator, bugünden itibaren kayıt kabul eden yalnızca davetli bir beta olarak kullanıma sunuluyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler