14/9/2021

AirPods 3, Eylül etkinliğinde iPhone 13 ile birlikte duyurulacak, AirPods 2 satılmaya devam edecek

‍Güvenilir analist Ming-Chi Kuo'nun bugün yayınladığı bir raporda, Apple'ın Salı günkü iPhone 13 etkinliğinin bir parçası olarak yeni nesil AirPod'ları duyuracağı söyleniyor. Yeni 'AirPods 3', Apple'ın en son Mart 2019'da yenilenen AirPods kulaklıklarının yeni versiyonu olacak.

Kuo, yeni modeller piyasaya çıktığında Apple'ın ikinci nesil AirPod'ları satmaya devam edeceğini söylüyor. Bunun, AirPods 3'ün daha yüksek bir fiyata satılacağını (mevcut modeller 159 dolardan başlıyor) veya AirPods 2'nin mevcut AirPods 2'nin fiyat noktasını benimseyecek olan AirPods 3 sürümünün yanında bir fiyat düşüşü göreceğini öne sürüyor.

Kuo, hangi senaryonun daha olası olduğunu bilmiyor gibi görünüyor. Bunun yerine, AirPods 2 üretimi devam ederken AirPods 2 ve AirPods 3'ün aynı anda satılacağını belirtiyor.

Önceki söylentilere dayanarak, yeni AirPods modellerinin, mevcut nesil AirPods Pro'nun şeklini andıran, özellikle kulaklık başlıklarında daha kısa gövdelere sahip yeni bir tasarıma sahip olması bekleniyor.

Ancak AirPods 3'ün aktif gürültü engelleme özelliklerine sahip olması beklenmiyor – bu özellikler AirPods Pro ve AirPods Max'e özel olarak kalacak.

Şu anda, ikinci nesil AirPod'lar iki modelde satılmaktadır: Qi kablosuz şarj kutusu olan ve olmayan. Standart kablolu kasaya sahip AirPod'lar 159 dolara satılıyor, kablosuz kasaya sahip SKU'nun fiyatı 199 dolar.

Genel olarak, Kuo, yeni AirPods 3 neslinin piyasaya sürülmesinin Apple'ın gerçek kablosuz kulaklık satışları üzerinde olumlu bir etkisi olmasını beklerken, analist 2022'nin ilk çeyreği için sevkiyatlarda yıllık %10-15'lik bir artış öngörüyor.

AirPods Pro güncellemelerinin gelecek yıla kadar olması beklenmiyor. Bloomberg daha önce AirPods Pro'nun Apple'ın gövdeyi tamamen ortadan kaldırmayı planladığı için daha kompakt olacak şekilde yeniden tasarlanacağını söylemişti. Fitness takibi için entegre sensörler de içerebilirler.

14 Eylül'de Yeni AirPod'ların yanı sıra Apple'ın iPhone 13 serisini ve yeni Apple Watch Series 7'yi tanıtmasını bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler