1/3/2022

Amazon, kasiyersiz teknolojiyle donatılmış ilk Whole Foods'ı açtı

Amazon, kasa gerektirmeyen Just Walk Out teknolojisini ilk kez bir Whole Foods mağazasına getirerek müşterilerin herhangi bir kasiyerle etkileşime girmek zorunda kalmadan alışveriş yapmalarına ve ürünleriyle mağazadan ayrılmalarına olanak tanıyor.

Mağazanın tavanına asılı onlarca kamera, müşterilerini ve alışverişlerini takip ediyor. Yenilenen mağaza 23 Şubat'ta Washington DC'nin 20 yılı aşkın bir süredir Whole Foods mağazasının bulunduğu Glover Park semtinde açıldı.

Amazon, giderek daha büyük olan Amazon Go ve Amazon Fresh markalı mağazalarda kasiyersiz marketler işletiyor olsa da, bu teknolojiyi bir Whole Foods mağazasına ilk kez getiriyor. Amazon, market zincirini 2017'de 13,7 milyar dolara satın aldı, ancak şimdiye kadar markanın Amazon ile entegrasyonu, Prime aboneleri için indirimler ve ücretsiz teslimattan oluşan daha azdı.

21.500 feet kare, Whole Foods konumu Amazon'un kasiyersiz teknolojisini kullanan en büyük mağaza değil (örneğin, Bellevue, Washington'da Just Walk Out teknolojisine sahip 25.000 metrekarelik bir Amazon Fresh mağazası var). Ancak, Amazon'un teknolojisine olan güvenini, onu adında Amazon'un bulunmadığı önceden var olan bir mağazaya getirmeye istekli olduğunu gösteriyor. Amazon, teknolojiyi tüm Whole Foods mağazalarına eklemeyi planlayıp planlamadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Mağazada hala, kasiyersiz teknolojinin nasıl çalıştığını açıklayan çeşitli tezgahlarda çalışan bir dizi çalışan var. Mağaza, müşterilere kendi somunlarını dilimlemeleri için bir ekmek dilimleyici sunmak gibi self servise de eğiliyor. Just Walk Out'u kullanmak istemiyorlarsa müşteriler self servis ödemeleri de seçebilirler.

Washington DC mağazası, Amazon'un daha önce kasiyersiz teknolojisini getirdiğini duyurduğu iki Whole Foods mağazasından biri - ikincisi bu yıl Los Angeles'ta açılacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler