27/7/2021

Android 13'ün tatlı kod adı Tiramisu olacak gibi

Tiramisu, kahve ile karıştırılmış ladyfinger ve çırpılmış mascarpone ve kremadan yapılan lezzetli ve basit bir İtalyan tatlısıdır, ancak aynı zamanda Android'in bir sonraki sürümünün dahili kod adı da olabilir.

XDA Developers tarafından bildirilen yeni bir taahhüdün inanılması gerekiyorsa. XDA'nın notlarında, Android 13 için gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen tatlı tabanlı bir kod adının ilk kez kamuoyuna açıklandığı notta, "T'yi Tiramisu olarak yeniden adlandırın" yazıyor.

Android 10'a kadar, Google'ın mobil işletim sisteminin her sürümünün hem bir sürüm numarası hem de her yeni sürümde alfabetik olarak ilerleyen tatlı tabanlı bir adı vardı. Android 4 Ice Cream Sandwich, 4.1 Jelly Bean, 4.4 KitKat vb. idi. Ancak Google, “Q” harfiyle başlayan bir tatlı bulmak gibi nahoş bir durumdayken, Android 10 ile tatlı isimlerini kaldırıldı. O zamandan beri, her Android sürümünün genel adları yalnızca rakamlardan oluşuyor.


Ancak dahili olarak Google, her yeni Android sürümü için tatlı adlarını kullanmaya devam etti. Android 10 dahili olarak “Quince Tart” olarak biliniyordu, Android 11 “Red Velvet Cake” idi ve şu anda bu sonbaharda piyasaya sürülmeden önce beta sürümünde olan Android 12, görünüşe göre “Snow Cone”.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler