1/4/2024

Android Whatsapp Arayüzü Yenilendi

WhatsApp'ın Android uygulamasına yönelik büyük yeniden tasarım planlarını ilk olarak yaklaşık bir yıl önce öğrenmiştik. Yeni kullanıcı arayüzü, uygulamanın beta sürümlerinde ortaya çıktı ve uygulamanın iPhone'daki muadili gibi görünmesini sağlayan önemli bir değişiklik içeriyor.

WhatsApp, gezinme çubuğunu iPhone'da olduğu gibi ekranın altına taşıdı.

Herhangi bir büyük işletim sistemi veya uygulamanın yeniden tasarımında olduğu gibi, değişiklik her zaman hoş karşılanmaz. Google Haritalar yakın zamandaki iyi bir örnektir. Google, geçen yıl ana navigasyon uygulamasına büyük bir yeniden tasarım kazandırdı ve eski renk seçeneklerini iPhone'daki Apple Haritalar'a daha çok benzeyen renklerle değiştirdi.

WhatsApp'taki tasarım değişiklikleri Google Haritalar'dakiler kadar önemli değil. Yalnızca yeni bir konuma sahip olan gezinme çubuğunu etkiliyor. Ancak bu, bazı kullanıcıların muhtemelen uyum sağlamakta zorlanacağı kadar önemli bir değişiklik.

WhatsApp, X'teki tasarım güncellemesini duyurdu ve bunun "ihtiyaç duyduğunuz şeye ihtiyaç duyduğunuzda erişmenizi kolaylaştırmak için bazı şeyleri değiştirdiğini" söyledi. Yeni gezinme araçları "baş parmaklarınıza daha yakın ve gözlerinizi yormuyor."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler