9/4/2024

Android'de yeni Cihazımı Bul özelliğini kullanmanın 5 yolu

Yeni Cihazımı Bul deneyimi, kaybolan Android cihazlarınızı ve diğer eşyalarınızı kolayca bulmanıza yardımcı oluyor.

Bugün, tamamen yeni Cihazımı Bul, ABD ve Kanada'dan başlayarak tüm dünyadaki Android cihazlarda kullanıma sunuluyor. Bir milyardan fazla Android cihazından oluşan yeni, kitle kaynaklı bir ağ ile Cihazımı Bul, kaybolan Android cihazlarınızı ve günlük eşyalarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir. İşte deneyebileceğiniz beş yol.

1. Çevrimdışı cihazları bulun
Uyumlu Android telefonunuzu ve tabletinizi, çevrimdışı olsalar bile çaldırarak veya uygulamadaki bir harita üzerinde konumlarını görüntüleyerek bulun. Özel Pixel donanımı sayesinde Pixel 8 ve 8 Pro sahipleri, cihazları kapalıysa veya pilleri bitmişse de cihazlarını bulabilecek.

2. Uyumlu Bluetooth etiketleriyle günlük eşyalarınızı takip edin
Mayıs ayından itibaren, Cihazımı Bul uygulamasında Chipolo ve Pebblebee'nin Bluetooth takip etiketlerini kullanarak anahtarlarınız, cüzdanınız veya bagajınız gibi günlük eşyalarınızı bulabileceksiniz. Cihazımı Bul ağı için özel olarak oluşturulan bu etiketler, istenmeyen takiplerden korunmanıza yardımcı olmak için Android ve iOS'taki bilinmeyen takip uyarılarıyla uyumlu olacak. Eufy, Jio, Motorola ve diğerlerinden ek Bluetooth etiketleri için bu yılın ilerleyen zamanlarında gözünüzü dört açın.

3. Yakındaki öğeleri bulun
Bazen aradığımız şey burnumuzun dibindedir. Kayıp cihazınızın yakınındaysanız ancak onu bulmak için biraz daha yardıma ihtiyacınız varsa, cihazın tam olarak nerede saklandığını anlamanıza yardımcı olacak bir "Yakınlarda bul" düğmesi görünecektir. Mayıs ayında Bluetooth etiketleri kullanıma sunulduğunda, cüzdanınız veya anahtarlarınız gibi günlük eşyalarınızı bulmak için de bunu kullanabileceksiniz.

4. Nest ile evdeki cihazların yerini tespit edin
Çoğu zaman, anahtarlarımız veya telefonumuz gibi günlük eşyalarımızı evimizde kaybediyoruz. Böylece Cihazımı Bul uygulaması artık kayıp bir cihazın evinizdeki Nest cihazlarının yakınlığını göstererek size kolay bir referans noktası sağlıyor.

5. Aksesuarları arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşın
Herkesin uygulamada göz kulak olabilmesi için bir aksesuarı paylaşın. Örneğin, evinizin anahtarını oda arkadaşınızla, TV kumandasını arkadaşınızla veya valizinizi bir seyahat arkadaşınızla paylaşın, böylece bir şey kaybolursa kolayca bölüp ele geçirebilirsiniz.


Cihazımı Bul varsayılan olarak güvenlidir ve tasarımı gereği özeldir. Cihazımı Bul ağına yerleşik çok katmanlı korumalar, sizi güvende tutmanıza ve kişisel bilgilerinizi gizli tutmanıza yardımcı olurken, Cihazımı Bul ağına bağlı cihazların kontrolünü elinizde tutmanızı sağlar. Bu, konum verilerinin uçtan uca şifrelenmesinin yanı sıra, bir eve veya özel konuma istenmeyen takiplere karşı ek koruma sağlayan türünün ilk örneği bir güvenlik özelliği olan toplu cihaz konum raporlamasını da içerir.

Yeni Cihazımı Bul, Android 9+ çalıştıran cihazlarla çalışır. Cihazımı Bul uyumlu cihazlar ve Cihazımı Bul ağının kayıp bir cihazı veya öğeyi bulmanıza yardımcı olabileceği tüm yollar hakkında daha fazla bilgi edinin. Yakında Cihazımı Bul ağına katılacak olan JBL, Sony ve diğer şirketlerin kulaklıklarına gelecek yazılım güncellemelerini de takip edin.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler