14/4/2023

Apple, 2025'e Kadar Daha Fazla Geri Dönüştürülmüş Malzeme Kullanmayı Planlıyor

Plan, Apple'ın 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler üretme çabasını ilerletiyor.

Apple Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2025 yılına kadar Apple tasarımı tüm pillerde %100 geri dönüştürülmüş kobalt ve Apple tasarımı tüm devre kartları için %100 geri dönüştürülmüş kalay lehimleme ve altın kaplama kullanmayı planladığını söyledi. o zamana kadar geri dönüştürülmüş nadir toprak elementlerinden yapılmış olacak.

Apple'ın çevre, politika ve sosyal girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Lisa Jackson, bir basın bülteninde bu planın Apple'ın 2030 yılına kadar karbon nötr ürünler üretme hedefiyle uyumlu olduğunu söyledi.

Jackson açıklamada, "Her iki hedefe de aciliyetle çalışıyoruz ve bu süreçte tüm sektörümüzde yeniliği ilerletiyoruz" dedi.

Apple ayrıca 2025 yılına kadar şirketin ambalajlarından plastiği çıkarma konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi. Apple şu anda ambalajlarının yalnızca %4'ünün plastikten geldiğini söyledi.

Apple, bu malzemeleri eski cihazlardan çıkarma ve geri dönüştürme çabalarına yardımcı olması için bir dizi robot kullanıyor. Apple, 2019'dan bu yana şirketin iPhone sökme robotu Daisy'nin pillerden yaklaşık 24.250 pound (yaklaşık 11.000 kilogram) kobalt çıkarılmasına yardımcı olduğunu söylüyor. 2022'de şirket, ürünlerden mıknatıs gibi nadir toprak elementlerinin geri kazanılmasına yardımcı olmak için Taz adlı bir geri dönüşüm robotunu tanıttı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler