27/8/2021

Apple, App Store değişikliklerini duyurdu

Yeni iletişim kuralları, Küçük Geliştirici Yardım Fonu, daha fazlası. Apple, ABD'li geliştiricilerin toplu davasına yanıt olarak App Store'a gelen bir dizi değişikliği duyurdu. En dikkate değer değişikliklerden biri, geliştiricilerin artık uygulamalarının dışında alternatif ödeme çözümleri hakkında kullanıcılarla iletişim kurabilmeleridir.


Bu toplu dava ilk olarak 2019'da açıldı. Bu, Epic vs Apple davası değil, Apple'a karşı küçük geliştiriciler tarafından açılan bir dava. App Store'da yapılan bu değişiklikler, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki App Store'daki tüm geliştiriciler için geçerli.

Özellikle Apple, geliştiricilerin "iOS Uygulamalarının dışında ödeme yöntemleriyle ilgili bilgileri paylaşmak için e-posta gibi iletişimleri kullanabileceğini" söylüyor. Bu, bir şirketin veya geliştiricinin, kullanıcılara App Store dışına abonelik hakkında bilgi vermek için izinlerini alarak e-posta gönderebileceği anlamına gelir.

Geliştiricilerin, başka yerlerde bulunan fiyatlandırma veya abonelik seçenekleri hakkında uygulama içi kullanıcıları bilgilendirmesine hâlâ izin verilmiyor. Teorik olarak Netflix, iOS uygulamasında kullanıcıların e-posta adreslerini girmeleri ve ardından bu kullanıcıyla ödeme seçenekleri hakkında e-posta yoluyla doğrudan iletişim kurmaları için bir alana sahip olabilir.

Anlaşmadan diğer önemli noktalar:

Apple ve geliştiriciler, App Store Small Business programını en az önümüzdeki üç yıl boyunca mevcut yapısında sürdürmeyi kabul etti.
App Store Arama, her zaman kullanıcıların aradıkları uygulamaları bulmasını kolaylaştırmakla ilgili olmuştur. Geliştiricilerin talebi üzerine Apple, Arama sonuçlarının indirmeler, yıldız derecelendirmeleri, metin alaka düzeyi ve kullanıcı davranışı sinyalleri gibi nesnel özelliklere dayanmaya devam edeceğini kabul etti. Anlaşma, mevcut App Store Arama sistemini en az önümüzdeki üç yıl boyunca yerinde tutacak.
Apple ayrıca abonelikler, uygulama içi satın almalar ve ücretli uygulamalar için geliştiricilere sunulan fiyat noktalarının sayısını 100'ün altından 500'ün üzerine çıkaracak. Geliştiriciler kendi fiyatlarını belirlemeye devam edecek.

Apple, geliştiricilerin, başarılı olduğunu kanıtlamaya devam eden bir süreç olarak algılanan haksız muameleye dayalı bir uygulamanın reddine itiraz etme seçeneğini sürdürecek. Apple, geliştiricilerin itiraz sürecinin nasıl çalıştığını anlamalarına yardımcı olmak için Uygulama İnceleme web sitesine içerik eklemeyi kabul etti.

Son birkaç yılda Apple, apple.com'da App Store hakkında çok sayıda yeni bilgi sağladı. Apple, farklı nedenlerle reddedilen uygulamaların sayısı, devre dışı bırakılan müşteri ve geliştirici hesaplarının sayısı, arama sorguları ve sonuçlarla ilgili nesnel veriler dahil olmak üzere uygulama inceleme süreci hakkında anlamlı istatistikleri paylaşacak olan bu verilere dayalı yıllık bir şeffaflık raporu oluşturmayı kabul etti. ve App Store'dan kaldırılan uygulamaların sayısı.

Küçük Geliştirici Yardım Fonu
Apple ayrıca, App Store'da yılda 1 milyon doların altında gelir elde eden geliştiricilere 250 ila 30.000 dolar arasında ödeme yapacak bir Küçük Geliştirici Yardım Fonu'nu da duyuruyor. Tutarlar, geliştiricinin "App Store ekosistemine tarihi katılımına" göre değişecektir. Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki geliştiriciler bu program için uygundur.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler