15/11/2022

Apple AR/VR gözlüğü ve yeni reality işletim sistemi çok yakında!

Bloomberg muhabiri Mark Gurman'ın haftalık haber bültenine göre Apple, uzun süredir söylentileri dolaşan, uzun süredir ertelenen karma gerçeklik kulaklığının gelişimini tamamlıyor ve önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Apple tarafından yayınlanan son iş listeleri, şirketin cihaz için içerik oluşturma rollerini doldurmaya çalıştığını gösteriyor; bu da çekirdek teknolojinin, geliştiricilerin, yapımcıların, sanatçıların ve benzerlerinin güvenle çalışabileceği kadar ayarlandığını gösteriyor. Bu, ürünün özellik seti, özellikleri ve tasarımı hakkındaki farklı görüşlerin, içerik yaratıcıları için bir baş ağrısı olabilecek değişen kale direklerine yol açtığı kısa bir süre önce ürünün durumunun tersidir.

Apple iş listesi "3B karma gerçeklik dünyasında bağlantılı deneyimler" tanımlıyor ve artırılmış gerçekliğin de bir rol oynayabileceğini öne sürüyor.

Haber bülteni, bazı iş listelerine dayanarak, Apple'ın şirketin daha önce satın aldığı NextVR'yi temel alarak kulaklık için bir video hizmeti sunmayı planladığını tahmin ediyor. Buna ek olarak Apple, eski bir sürücüsüz araba çalışanı ve kıdemli bir mühendis de dahil olmak üzere kilit personeli karma gerçeklik ürün ekibine taşıdı.

Gurman, kendisi, The Information ve diğer güvenilir kaynaklar tarafından halihazırda sızdırılan veya bildirilen birçok şeyi de özetledi: Kulaklıklı mikrofon setinin hem içinde hem de dışında 10'dan fazla kamerası olacak; "Kitlesel pazar kulaklıklarında şimdiye kadar sunulan en yüksek çözünürlüklü ekranlara" sahip olacak; ve Mesajlar, Haritalar, FaceTime ve diğer uygulamaların karma gerçeklik sürümlerini içerecek olan realityOS adlı yeni bir işletim sistemini çalıştıracak.

Ayrıca, "Reality Pro" veya "Reality One" olarak adlandırılacağını ve 2.000 ila 3.000 $ arasında bir fiyata mal olacağını ve çoğu tüketici VR başlığından çok daha pahalı olacağını söylüyor. Bülten, "gelecek yıl"dan daha spesifik bir sürüm aralığı belirtmedi, ancak analist Ming-Chi Kuo, cihazın Apple'ın Haziran ayındaki geliştirici konferansı için zamanında bir lansmanla Ocak ayında duyurulabileceğini söyledi.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler