16/12/2021

Apple, çalışanların ofise dönme tarihini süresiz erteledi ve her çalışana 1.000$

Bloomberg'den Mark Gurman ve NBC News'den Zoe Schiffer'e göre Apple, kurumsal çalışanların ofise dönmesi gereken tarihi süresiz olarak erteledi.

CEO Tim Cook Çarşamba günü personele bir e-posta gönderdi ve işe dönüş tarihinin “henüz belirlenmediğini” söyledi. Gurman'a göre, Apple'ın tüm çalışanlarına “evden çalışma ihtiyaçları” için kullanılabilecek 1.000 dolar vereceğini de duyurdu. Apple sözcüsü Nick Leahy, 1.000 dolarlık ikramiyeyi doğruladı ve perakende çalışanları da dahil olmak üzere her çalışan için geçerli olacağını söyledi.

Gecikme, COVID-19 vakaları arttıkça ve omikron varyantı yayılmaya başladığında gelir. İşçiler daha önce Kasım ayında şirket içinde duyurulan bir hibrit çalışma pilotu ile 1 Şubat'ta ofislerine dönmeye ayarlanmıştı. Bu zaten ertelenmişti; şirket geçmişte planlarını değiştirdi.

Ayrıca Apple, artan COVID-19 enfeksiyonlarına yanıt olarak bu hafta üç perakende mağazasını kapattı. Salı günü, perakende mağazalarında müşterilerin maske takmasını zorunlu kılmaya başladı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler