2/11/2023

Apple "Korkunç Hızlı" Etkinliği Özeti: Bilinmesi Gereken 4 Önemli Şey

Apple bu hafta Mac odaklı "Korkunç Hızlı" etkinliğini düzenledi. 30 dakikalık hızlı sunum sırasında Apple, M3 serisi çiplere sahip yeni 14 inç MacBook Pro, 16 inç MacBook Pro ve 24 inç iMac modellerini duyurdu.

Etkinlik Özeti 4 Bilinmesi Gerekenler Özellik

Yeni 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modelleri, M3 Pro ve M3 Max yongalarıyla donatılmıştır ve artık standart M3 yongasına sahip giriş seviyesi 14 inç MacBook Pro da mevcuttur. Bu çipler, performans ve güç verimliliği iyileştirmeleri sunuyor ve oyunlarda gelişmiş grafik işleme için donanımla hızlandırılmış ışın izleme ve ağ gölgeleme desteğine sahip, yeniden tasarlanmış bir GPU içeriyor.

Yeni MacBook Pro modelleri, M3 Pro veya M3 Max çipiyle yapılandırıldığında koyu Uzay Siyahı kaplamayla sunuluyor ancak bunun dışında dizüstü bilgisayarlarda herhangi bir dış tasarım değişikliği bulunmuyor. Yeni MacBook Pro modellerinin tümü standart içerik için %20 daha parlak ekranlara sahip ve 600 nitlik en yüksek parlaklıkları Apple'ın Studio Ekranıyla eşleşiyor.

Yeni MacBook Pro modelleri artık siparişe hazır ve çoğu yapılandırma müşterilere ulaşmaya başlayacak ve 7 Kasım Salı günü mağazalarda satışa sunulacak. M3 Max yapılandırmaları Kasım ayının sonlarında satışa sunulacak.

Apple, etkinliğin ardından 13 inç MacBook Pro'yu durdurdu; bu, Touch Bar'ın yedi yıl sonra tamamen kullanımdan kaldırıldığı anlamına geliyor.

Apple, M1 çipli önceki modele kıyasla %35'e kadar daha hızlı performans sağlamak üzere 24 inç iMac'i M3 çiple güncelledi. Hepsi bir arada masaüstü bilgisayar, 2021 modeliyle aynı tasarım ve renk seçeneklerine sahip. Yeni iMac'te Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 desteği de dahil olmak üzere yalnızca birkaç değişiklik daha var.

iMac Magic Klavye ve Fare
Bloomberg'den Mark Gurman, Apple'ın etkinliğinin muhtemelen şarj için USB-C bağlantı noktalarına sahip Mac için Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad'in güncellenmiş sürümlerini içereceğini ancak aksesuarların hala Lightning ile donatıldığını bildirdi.

Apple'ın Magic aksesuarlarını USB-C'ye geçirmemesi oldukça şaşırtıcıydı çünkü şirket, tescilli Lightning konnektörünü aşamalı olarak kullanımdan kaldırıyor. Dört iPhone 15 modelinin tamamı, en yeni Apple Pencil, Apple TV için Siri Remote, AirPods Pro şarj kutusu ve diğer birçok ürün gibi USB-C bağlantı noktalarıyla donatılmıştır.

Apple genellikle Ekim ayında yeni iPad'leri duyurur ancak "Korkunç Hızlı" etkinliği tamamen Mac'lere odaklandı. Gurman geçtiğimiz günlerde Apple'ın Mart 2024'e veya sonrasına kadar yeni iPad'leri tanıtmayı planlamadığını bildirdi. Eğer bu doğruysa, 2023 yılı, cihazın piyasaya sürüldüğü 2010 yılından bu yana yeni iPad'lerin piyasaya sürülmediği ilk takvim yılı olacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler