27/5/2020

Apple, MacOS Catalina 10.15.5 Sürümünü Yayımladı!

MacOS 10.15.5 sürümü ile Macbook'lara yeni batarya yönetimi özelliği geliyor.

Apple geçtiğimiz hafta sonuna doğru iOS 13.5 sürümünü yayımlamasının ardından bugün de MacOS 10.15.5 sürümünü yayımladı. Yeni 10.15.5 sürümü içerisinde, MacBook diz üstü bilgisayarların pil ömrünü uzatmak amacı ile geliştirilmiş yeni yazılım, hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri bulunuyor.

Apple, MacOS 10.15.5 sürümünde bulunan yeni batarya yönetimi yazılımı ile MacBook bilgisayarlarındaki bataryanın, kimyasal yaşlanmasını azaltmayı ve ömrünü uzatmayı hedefliyor; Batarya yönetimi yazılımı, bilgisayarınızı çoğunlukla prizde takılı olarak kullandığınızı tespit ederse devreye giriyor ve pili tam kapasite değil, %95-%99 arasında şarj ediyor.

Batarya yönetim yazılımını isterseniz Sistem Tercihleri->Enerji Tasarrufu->Pil Sağlığı adımlarını izleyerek devre dışı bırakabiliyorsunuz.

MacOS 10.15.5 sürümünde ayrıca RAID sürücülerine büyük veri aktarma sırasında Finder'ın yanıt vermemesine neden olan sorun da gideriliyor.

Macbook bilgisayarınızı güncellemek için tek yapmanız gereken; Sistem Tercihleri->Yazılım Güncelleme sekmesine giderek bilgisayarınızı güncellemek. Yeni sürümün güncelleme notlarını kontrol etmek isterseniz de https://support.apple.com/kb/HT210642 tıklamanız yeterli.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler