8/7/2020

Apple Music, iOS 13.5.1 Sürümünde Fazla Pil Mi Tüketiyor? Ne Yapabilirsiniz?

iOS 13.5.1 sürümünü kullanan bazı kullanıcılar, Apple Music uygulamasının ciddi oranda pil tükettiğini iddia ediyor!

iPhone iOS 13.5.1 sürümünü kullanan bazı kullanıcıları, Apple Müzik uygulamasının ciddi anlamda pil tükettiğini iddia ediyor.

Yüzlerce iPhone kullanıcısı, iOS 13.5.1 sürümünü kullanan eski veya yeni cihazlarında Apple'ın müzik uygulamasını kullanmamalarına rağmen akıllı telefonlarının pilini ciddi oranda tükettiğini vurguluyor. Hatta bazı kullanıcılar Apple müzik uygulamasını hiç kullanmadıklarını, fakat uygulamanın hala ciddi oranda pil tükettiğini söylüyor.

Apple'ın son zamanlarda müzik uygulamasının sunucuları tarafında soruna neden olan bir değişiklik yapmış olabilir. Eğer sizde bu sorunla karşılaştıysanız, aşağıdaki adımlardan birini deneyerek sorunu belki çözebilirsiniz.

  • Telefonunuzu kapatıp, tekrar başlatabilirsiniz.
  • Müzik uygulamasını silip, tekrar yükleyebilirsiniz.
  • Müzik uygulamasındaki otomatik indirme seçeceğini kapatabilirsiniz.
  • Müzik uygulamasının arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz (Ayarlar-> Genel -> Arka Planda Uygulama Yenileme -> Müzik uygulamasını kapatın)
  • Müzik uygulamasının mobil veri kullanımını engelleyebilirsiniz (Ayarlar -> Müzik -> Mobil Veri)
  • En güvenli ve sağlam yol olarak Müzik uygulamasını iPhone telefonunuzdan komple silebilirsiniz. Tabii Apple Müzik aboneleri bu önerimiz çok beğenmeyecektir.

İnternette bir çok site, bu sorunu geniş kitlelere şimdiden yaymaya başladı. Bu nedenle Apple'ın kısa bir süre içerisinde sorun üzerinde araştırma yapacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler