6/5/2020

Apple 2020 WWDC Konferans Tarihi Açıklandı!

Apple, uygulama geliştiriciler için her sene düzenlediği WWDC konferansının tarihini açıkladı

Apple'ın her sene uygulama geliştiricileri için düzenlediği WWDC(World Wide Developer Conference) konferansının bu sene 22 Haziran'da yapılacağı duyuruldu. Fakat COVID-19 pandemisi nedeni ile 2020 WWDC konferansı bu sene sanal olarak düzenlenecek.

Her sene Haziran ayında düzenlenen WWDC konferansına katılım ve kayıt ücreti normalde 1.599$, fakat WWDC20'nin bu sene sanal olması nedeni ile tüm uygulama geliştiririciler ücretsiz olarak konferansa katılabilecekler. Apple'ın uygulama geliştirici topluluğunun 23 milyondan fazla uygulama geliştiriciden oluştuğu biliniyor. Bu nedenle bu seneki WWDC'ye katılımın rekor düzeyde olması bekleniyor.

Konferans'ın içeriği konusunda da bazı oturumlar netleşmiş durumda. Apple her sene düzenlediği gibi bu sene de öğrenciler için Swift kodlama yarışması düzenleyecek. Yarışmayı kazananlara da ödül olarak Apple burs verecek. Swift kodlama yarışmasına kayıtların bugün itibarı ile başlandığını da belirtelim.

Apple'ın ayrıca WWDC konferansında iPhone ve iPad'in yeni işletim sistemi iOS 14'ü, watchOS 7'yi, tvOS 14'ü ve macOS 10.16'yı tanıtması bekleniyor. Konferansda yeni bir ürün tanıtılması şu an için beklenmiyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler