17/10/2022

Apple XR kulaklık, gözlerinizle ödeme yapmak için 'Face ID' teknolojisine sahip olabilir

Apple'ın sanal gerçekliğinde gözleriniz çok daha fazlasını yapabilir. Apple'ın iris tarama teknolojisi sunarak karma gerçeklik yarışmasında Meta'yı geride bıraktığı bildiriliyor.

Teknoloji devinin yakında çıkacak olan XR cihazı, iPhone'larda ve iPad'lerde Face ID gibi çalışan sensörler içerecek. "Iris ID" adı verilen teknoloji, kullanıcıların hesaplarına giriş yapmalarını ve biyometrik olarak ödeme yapmalarını sağlayacak. Kulaklığın ayrıca 10'dan fazla kamerası olduğu ve en yeni MacBook Air'e güç sağlayan M2 çipinin aynısına sahip olabileceği bildiriliyor. Apple'ın XR kulaklığı yıllardır merakla bekleniyor ve 2023'te piyasaya çıkması bekleniyor.

Bu haber, Meta'nın bu hafta başlarında Meta Connect 2022'de üst düzey VR kulaklığı Quest Pro'yu tanıtmasından sonra geldi. 1500 dolara satılan Quest Pro, hibrit çalışma ve sanal işbirliğine bir çözüm olarak işletmelere pazarlanıyor. Gerçekçi bir sanal deneyim ve tam renkli geçiş teknolojisi için gelişmiş göz izleme yetenekleriyle birlikte geliyor, böylece sanal özellikleri gerçek dünya ayarlarınızın üzerine yerleştirebilirsiniz. Ancak Apple'ın kendi cihazlarıyla popüler hale getirdiği iris tarama teknolojisini sunmuyor.

Ancak tüm bu yenilikler ucuza gelmeyecek. Meta'nın VR kulaklık serisinin bugüne kadarki en premium versiyonu olan Quest Pro'dan önemli ölçüde daha fazla olan 2.000 ila 3.000 $ arasında bir maliyeti olacağı söyleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler