8/5/2020

Apple Yeni 13" MacBook Pro'yu tanıttı!

Apple MacBook Pro diz üstü bilgisayarlarını güncellemeye devam ediyor. Yeni MacBook Pro, Magic Klavye ve yeni nesil işlemcisi ile artık çok daha performanslı..

Apple bu hafta içerisinde 13" MacBook Pro diz üstü bilgisayarını güncelledi. Yeni 13" MacBook Pro yeni 10. jenerasyon Intel işlemcisi, yeni Magic klavyesi, LPDDR4X bellek desteği ve çok daha fazla depolama alanı ile kullanıcısına çok daha fazlasını sunuyor. Gelin yeni 13" MacBook Pro'nun özelliklerine hep beraber daha yakından bakalım;

Yeni İşlemci: 13" MacBook Pro'da artık 4 çekirdekli 10. jenerasyon Intel işlemci kullanılıyor. 2.0GHz 4 çekirdekli Core i5 yada 2.3GHz 4 çekirdekli Core i7 işlemci opsiyonları ile tercih edilebilen yeni 13" MacBook Pro, bir önceki jenerasyona göre 2.8x daha performanslı. Fakat giriş seviyesi yeni 13" MacBook Pro'larda hala 8. jenerasyon Intel işlemci bulunduğunu belirtelim.

Magic Klavye: Apple'ın daha ince MacBook üretebilmek için 2015 yılında geliştirdiği Butterfly klavye dönemi, yeni 13" MacBook Pro ile son buluyor. Yaklaşık 5 senedir ButterFly klavye ile ilgili neredeyse tüm kullanıcılarından şikayet alan Apple, yeni 13" MacBook Pro ile tüm MacBook ailesini Magic klavye ile güncellemiş oluyor. T şeklindeki anahtar yapısı ile Magic klavye hem daha sağlam, hemde kullanıcısına çok daha iyi geri bildirim sağlıyor.

Daha Fazla Bellek: Bir önceki nesil 13" Macbook Pro, maksimum 16GB LPDDR3 bellek ile satın alınabiliyordu. Artık yeni 13" MacBook Pro'yu 10. jenerasyon Intel işlemci ile tercih ederseniz, 16GB LPDDR4X bellek standart olarak geliyor. İsteğenize göre bellek miktarını 32GB'a çıkartabilmeniz de mümkün.

Daha Fazla Depolama: Bir önceki nesil 13" MacBook Pro'nun baz konfigürasyonunda 128GB kapasiteye sahip SSD depolama ünitesi bulunuyordu. Yeni 13" MacBook Pro'nun baz konfigürasyonunda ise artık 256GB kapasiteli SSD depolama ünitesi standart olarak geliyor. İsteğinize göre depolama kapasitesini 4TB'a kadar yükseltebilmeniz de mümkün.

Ülkemizde de satışa sunulan 13" MacBook Pro'nun baz konfigürasyonunun satış fiyatı 11.199₺. Yeni 10. jenerasyon Intel işlemci versiyonunu satın almak isterseniz en az 15.999₺'yi gözden çıkarmanız gerekiyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler