20/5/2020

Apple, Yeni MacBook Pro İçin Patent Başvurusu Yaptı!

Dünyanın en büyük TouchPad'ine sahip MacBook Pro geliyor...

Apple, bu güne kadar müşterilerinin dokunmatik ekran Macbook çağrısına sessiz kaldı ve direndi. Fakat sızdırılan patent başvurusuna göre Apple bu çağrılara karşılık verecek gibi duruyor.

Yapılan patent başvurusuna göre yeni MacBook Pro, dünyanın en büyük TouchPad'ine sahip olabilir. Apple'ın yaptığı "Elektronik cihazlar için dinamik giriş yüzeyi" başlıklı patent başvurusuna göre, MacBook Pro klavyesinin altında uçtan uca bir TouchPad bulunuyor.

Apple, klavyenin altındaki alanı tamamen TouchPad'e dönüştürür ise bilgisayarı kullanırken bileklerimizi nereye ve nasıl koyacağımızı düşünemeden edemedik. Fakat patentin ilerleyen bölümlerinde TouchPad'de bulunacak dokunma algılama modülü sayesinde, cihazın dokunma çeşitlerini ve nedenlerini tespit edebileceği anlaşılıyor.

Her ne kadar kulağa çılgınca da gelse, Apple'ın her zaman farklı inovatif çözümler bulduğunu ve farklı bir yol izlediğini hepimiz biliyoruz. Örnek verecek olursak; akıllı telefonlarda parmak izi okuyucuları yaygınlaşırken, Apple Face ID teknolojisi ile kendisini farklılaştırmayı başardı; yada tüm bilgisayarlar dokunmatik ekranlar ile satışa sunulurken, Apple touchbar ile farklı inovatif bir yol izledi.

MacBook diz üstü bilgisayarların tasarımı artık eskimeye başladı ve rekabette geride kalmaya başladı. Bu nedenle Macbook'ların tamamen yenilenmesini bekliyoruz. Diz üstü bilgisayar pazarındaki diğer üreticiler sıradışı modeller ve tasarımlar ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Mesela Asus Zenbook Pro diz üstü bilgisayarında, klavyenin hemen üzerinde dev interaktif dokunmatik ekran bulunuyor.

Sizi büyük beklentiler içerisine de sokmayalım; çünkü büyük teknoloji firmaları sıklıkla patent başvuruları yapıyor, fakat patentleri tüm ürünlerinde kullanmıyor. Bazı patent başvuruları sadece rakiplerinin gelecekte aynı fikirler üzerinde ürün geliştirmesini önlemek için yapılıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler