21/7/2020

Apple, Yeni Nesil Apple Kalem'e, Benzersiz Bir Yetenek Kazandırmak İçin Çalışıyor!

Apple Kalemine gelecek yeni özellik ile artık gerçek dünyadaki renkleri tam olarak kopyalayabileceksiniz!

Bu hafta içerisinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından yayımlanan bir patent başvurusuna göre Apple, dijital kalem rekabetini alt üst edeceğe benziyor. Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni teknoloji ile yeni nesi Apple kalemi, gerçek dünyadaki renkleri tespit ederek, dijital sanat, çizim, döküman ve diğer tüm uygulamalarda, tespit edilen rengin kullanılmasına olanak sağlıyor.

"Renk Örnekleme Kalemine Sahip Olan Bilgisayar Sistemi" başlıklı patent başvurusunda, "renk sensörüne sahip olan" dijital bilgisayar kaleminin detayları açıklanıyor. Kalem içerisinde bulunan renk sensörü, farklı renk paletlerini ölçebilen birkaç fotodetektörden oluşuyor. Bu sensör sayesinde kalem, gerçek dünyadaki nesnenin rengini algılayabiliyor ve dijital dünyada kullanılabilmesine olanak sağlıyor.

Yeni nesil kalemin renkleri daha iyi ve doğru belirleyebilmesi için bir ışık kaynağı ile donatılması da olasılıklar arasında gözüküyor. Patent'in diğer bölümlerinde ise mevcut Apple kalemine benzer ince uzun bir gövde ve dokunmaya duyarlı bir uçtan bahsediyor. Apple, patent dökümanında renk sensörünün, ışık kaynağı ile birlikte kalemin üst uç kısmında olabileceğini söylüyor.

Bu tür bir teknoloji ile, Apple kalem kullanıcıları, kalemi gerçek dünyadaki bir nesneye tutarak, nesnenin rengini tam olarak belirleyebilirler. Bu sayede kullanıcılar foto-gerçekçi resimler çizebilirler. Patent başvurusunda ayrıca Apple, renk sensörünün belki ekran kalibrasyonu, yazıcı kalibrasyonu ve sağlık ile ilgili bazı ölçümler yapılabilmesi gibi başka amaçlar için de kullanılabileceğinden bahsediyor.

Bu teknoloji bizi her ne kadar çok heyecanlandırsa da, Apple'ın her türlü(bazıları gerçekçi, bazıları ise fantastik olan) farklı teknoloji için patent başvurusu yaptığını biliyoruz. Bu nedenle Apple'ın bu patent başvurusunu gerçekten hayata geçireceği konusunda hiç bir garanti bulunmuyor. Bakalım gelecek günler bize neler gösterecek!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler