6/1/2023

Apple'dan gerçek hayatta dokunduğun yerin rengini ve yapısını anlayan kalem

Apple, gerçek dünya yüzeylerinden renk örnekleyebilen Apple Pencil'ın ğatentini aldı

Apple, gerçek dünyadan renkleri örnekleyebilen ve ardından aynı rengi bir iPad'e girebilen olası bir yeni nesil Apple Pencil'ın yanı sıra dokuları örnekleme yeteneği de dahil olmak üzere diğer özelliklerin patentini aldı.

Patently Apple tarafından bildirilen patent, kalemin ucuna yerleştirilmiş, gerçek dünyadaki nesnelerin yüzeyini örnekleyebilen ve renklerini algılayabilen renk sensörlerine sahip bir "Apple Pencil"ı anlatıyor. Patentteki görseller, "Apple Pencil"ın yerleşik bir ortam ışığı sensörü, ışık yayıcı ve bir yüzeyin rengini ve dokusunu algılayabilen bir ışık detektörü ile gelebileceğini gösteriyor.

Tüm patentlerde olduğu gibi, böyle bir özelliğin veya ürünün ne zaman piyasaya sürüleceği açıklanmadı. Apple, Haziran 2020'de benzer bir özellik için patent başvurusunda bulundu ve üç yıl sonra "Apple Pencil" için böyle bir güncelleme yapılmadı. İkinci nesil "Apple Pencil", üçüncü nesil bir modelin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair net bir gösterge olmadan 2018'de duyuruldu.

Apple, geliştirilmiş ‌iPad‌ donanımı ve yeni iPadOS özellikleriyle ‌Apple Pencil‌'a yeni yetenekler ekledi. Örneğin, yeni M2 iPad Pro'nun Apple Pencil vurgulu adlı bir özelliği vardır ve kullanıcıların "Apple Pencil"ın ekranda tam olarak nereye dokunacağını bilmeleri için kalemi "iPad"in üzerine getirmelerine olanak tanıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler