6/2/2022

Apple'ın Maskeli Yüz Tanıma özelliği artık çok iyi çalışıyor, şifre girmeye son

COVID-19 pandemisinden yaklaşık iki yıl sonra Apple, nihayet yüz maskesi takarken yüz kilidi açma özelliğini kullanma özelliğini ekleyerek Face ID'yi iOS 15.4'te tekrar kullanışlı hale getirdi.

Yeni iOS 15.4 beta sürümünü denedik ve Face ID'nin bir maskeyle ne kadar iyi çalıştığına şahit olduk, iPhone'umuzu orijinal olarak tasarlandığı şekilde kullanmannda keyfini çıkardık. Yine de kullanırken gözlük ve güneşgözlüğünüzü çıkarmanız gerekebilir.

Maskeler, hastalıkların yayılmasını önlemek için harika bir araç olsa da, "yüzünüzün yarısını bloke etme" meselesi göz önüne alındığında, Face ID gibi yüz tanıma araçlarının telefonunuzun kilidini açmak için çalışmasına izin vermede büyük bir engel oluyordu. Ancak iOS 15.4, Face ID'nin maske takarken çalışmasını sağlayarak, insanların yüzlerinin üst kısmındaki ayrıntıları doğru bir şekilde tanımlayarak ve telefonun kilidini açarak bunu düzeltmeyi amaçlıyor. Bu, Apple'ın Face ID/maske sorununu çözmeye yönelik ilk girişimi değil: iOS 13.5, bir maske taktığınızı anlayarak, Apple Watch takarken iPhone'unuzun kilidini otomatik olarak açmak için bir özellik eklemişti. yılın iOS 14.5 güncellemesi. Ancak yeni Face ID maske desteği, ek Apple donanımı satın alınmasını gerektirmeden bu soruna bir çözüm getirdi.

iOS 15.4'ü yükledikten sonra göreceğiniz ilk şey, Face ID'yi bir maske ile etkinleştirmek isteyip istemediğinizi soran bir açılış ekranıdır. Özelliği ayarlamak nispeten basit, ancak yüzünüzü yeniden kaydetmeniz gerekecek.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler