6/9/2021

Apple'ın sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik cihazları hakkında son söylentiler

Apple'ın AR/VR gözlüğünün çalışması için bir iPhone ile bağlantı kurulması gerekecek! Yeni bir rapora göre, Apple'ın beklenen sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlüğünün en gelişmiş özellikler için bir telefona veya benzer bir cihaza kablosuz olarak bağlanması gerekecek.

Bilgi, bu AR / VR kulaklığının, kullanıcıların iPhone'larını yanlarında taşımalarını gerektiren Apple Watch'un önceki sürümlerine benzer şekilde çalışacağını söylüyor.

Rapor, Apple'ın çip üzerinde geçen yıl çalışmalarını tamamladığını ve fiziksel tasarımının deneme üretimine hazır olduğunu iddia ediyor. Konuya aşina olan kişiler, Apple'ın uzun süredir ortağı olan Taiwan Semiconductor Manufacturing'in seri üretimden en az bir yıl uzakta olan üç çipi ürettiğini söyledi.

Son söylentilere göre bu cihazların yapay zeka ve makine öğrenme yeteneklerinden yoksun olduğunu söyleniyor.

Bunun yerine, kulaklığın, sanal, karma ve artırılmış gerçeklik görüntülerini görüntülemek için gereken daha güçlü bilgisayar işlemlerini gerçekleştirecek bir telefon, bilgisayar veya tablet gibi bir ana cihazla kablosuz olarak iletişim kurması amaçlandığını söyledi.

Duruma aşina olan başka bir kişi, Apple'ın kulaklık için görüntü sensörü ve ekran sürücüsünü tasarlamayı bitirdiğini ve "olağandışı derecede büyük" olduğunu söyledi:

Tamamlayıcı metal oksit yarı iletken görüntü sensörü, bir görüntüye dijital işleme için fotonları elektronlara dönüştüren çiptir. Apple'ın sürümü, bir kullanıcının çevresinden AR için yüksek çözünürlüklü görüntü verilerini yakalamayı amaçladığından, kulaklığın lenslerinden birinin boyutuna benzer şekilde alışılmadık derecede büyük. Bu kişi, TSMC'nin çipi hatasız üretmek için mücadele ettiğini ve deneme üretimi sırasında düşük verimle karşılaştığını söyledi.

Yıllarca süren spekülasyonlardan sonra, bu AR/VR başlığının nasıl görüneceğini görmeye daha yakın olabiliriz. Yayına göre Apple, kulaklığı 2023 gibi erken bir tarihte piyasaya sürülebilecek daha şık bir çift AR gözlükle takip etmeyi planlıyor.

Bloomberg, Tim Cook'un başka bir büyük ürün için Apple'da olmak istediğini tahmin ettiğinden, bu, bu AR/VR kulaklığının maksimum beş yıl içinde tanıtılacağı anlamına gelebilir.

Nisan ayında Apple CEO'su Tim Cook, Kara Swisher'ın Sway podcast'inde AR ve Apple'ın geleceğindeki rolü hakkında konuştu.

"AR açısından, AR'nin vaadi şu anda seninle harika bir sohbetimiz var. Tartışmamızı grafiklerle veya ortaya çıkacak başka şeylerle zenginleştirebilseydik daha da iyi olabilirdi. İzleyicilerinizin de bundan faydalanacağını düşünüyorum. Ve bunu farklı alanlarda düşündüğümde, sağlık olsun, eğitim olsun, oyun olsun, perakende olsun, bu alanların bazılarında AR'nin başladığını görüyorum.

O zamanlar, söylentilere göre karma gerçeklik kulaklığı sorulduğunda, Apple'ın CEO'su PR'a gelecek ürünlerden bahsetmediği cevabını verdi ancak şunu belirtmekte fayda var:

“Bence [AR] vaadi gelecekte daha da büyük. Bu yüzden Apple'ın geleceğinin kritik derecede önemli bir parçası."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler