21/12/2023

Apple'ın Vision Pro'yu Şubat ayına kadar piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor

Apple'ın Haziran ayında Vision Pro kulaklığını "gelecek yılın başlarında" piyasaya süreceğini duyurması çok erken olabilir.

Bloomberg'den Mark Gurman'ın bildirdiği gibi, cihazın Şubat ayına kadar piyasaya sürülmesi için işler sıraya giriyor. Başka bir lansman etkinliği beklemememiz gerektiğini söylüyor - ki bu muhtemelen sınırlı miktarda tedarik edilecek olan 3.499 dolarlık bir cihaz için anlaşılabilir bir durum - ancak bunu pazara sunmanın, Apple Store çalışanlarını yeni kullanıcılara rehberlik etmeye, ayarlamaları yapmaya ve yeni kullanıcılara rehberlik etmeye hazırlamak anlamına gelen büyük bir girişim olduğunu söylüyor.

Yıllar sonra ilk yeni Apple donanım platformunun piyasaya sürülmesi, VisionOS'lu yeni yazılımı içeriyor ve Gurman, alışılagelmiş Mac ve iPhone yazılım güncellemeleriyle birlikte 2024'ün sonlarında gelmesi beklenen bir sonraki sürümünü şimdiden işaret ediyor. Diğer bir unsur ise, iPhone 15 Pro'nun saniyede 30 kare hızında 1080p çözünürlükte 3D kodlu uzamsal videolar çekmesini sağlayan iOS 17.2'nin son sürümüdür ve bunları tüm ayrıntılarıyla oynatmak için bir kulaklığa ihtiyacınız olacaktır.

Geliştiriciler de lansmana hazırlanıyor ve bugün onlara "hazır olmalarını" söyleyen bir not gönderiliyor; bu not, özellikle sanal ve karma gerçeklik ortamlarında kullanılmak üzere yapılmış yazılımları veya Vision Pro'nun da kullanacağı iPad ve iPhone uygulamalarını içerebilir. Elbette herhangi bir sayıda unsur gecikmeye neden olabilir, ancak rapor, Çin'deki üretimin haftalardır "tam hızda" çalıştığını ve perakende birimlerinin perakende satışlara gelmeden önce Ocak ayı sonuna kadar hazır hale getirilmesinin planlandığını iddia ediyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler