26/5/2020

ARM Yeni Nesil İşlemcilerini Duyurdu!

ARM yeni nesil işlemcilerini bugün düzenlediği

ARM bugün yeni jenerasyon iki yeni yüksek performanslı CPU çekirdeği tasarımı ile birlikte Valhall tabanlı yeni grafik işlemci çözümlerini duyurdu.

ARM, yeni Cortex-A78 işlemcisinin üst segment mobil cihazlar için tasarlandığını ve bir önceki nesil Cortex-A77 işlemicisine göre %20 daha performanslı olduğunu vurguladı. Daha yüksek performansın yanı sıra, yeni çekirdek tasarımı sayesinde Cortex-A78 işlemcisi, Cortex-A77 işlemciye göre %50 daha verimli ve %5'de daha az yer kaplıyor.

İşlemcilerin yanı sıra ARM iki adet de grafik işlemcisi tanıttı. Amiral gemisi telefonlar için tasarlanan yeni nesil Valhall tabanlı Mali-G78 grafik işlemci, selefi Mali-G77'ye göre %25 daha performanslı, %10 daha az enerji tüketiyor ve 24 çekirdeğe sahip. Diğer grafik işlemci ise orta segment telefonlar için geliştirilen Mali-G68 işlemci, Mali-G78 ile aynı özelliklere sahip fakat Mali-G78'den farklı olarak 6 çekirdeğe sahip.

ARM ayrıca iş ortakları için de yeni bir program başlattığını da duyurdu. Cortex-X adını verdiği program ile ARM iş ortakları, ihtiyaçlarına göre özel Cortex işlemci oluşturup, sipariş verebiliyor olacaklar.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler