27/5/2021

Artık Twitter Spaces'a web tarayıcıları aracılığıyla bağlanabilirsiniz

Twitter artık kullanıcıların Spaces'a masaüstü ve mobil web tarayıcıları aracılığıyla katılmasına izin veriyor

Spaces, bu yılın başlarında Clubhouse'a alternatif olarak resmi olarak tanıtılan, Twitter tarafından geliştirilen canlı sesli sohbet platformudur. Spaces artık sosyal ağın çoğu kullanıcısı tarafından kullanılabildiğinden, Twitter nihayet bu özelliği masaüstü ve mobil web tarayıcılarına genişletiyor.

Twitter, bu yıl Nisan ayında Spaces'ı web tarayıcılarına getirmek için çalıştığını doğruladı, çünkü platform yalnızca Twitter'ın resmi iOS ve Android uygulamalarında mevcuttu. Bugünden itibaren, kullanıcılar Spaces'a bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon üzerinden bir web tarayıcısı kullanarak da katılabilecekler.

Şirkete göre, özellik hala beta olarak kabul ediliyor, bu da Twitter uygulamasındaki Spaces ile karşılaştırıldığında bazı sınırlamaları olduğu anlamına geliyor. Şu anda odak alanları altyapı, kullanıcı arayüzü, planlanan Alanlar ve erişilebilirlik özellikleridir.

En azından şimdilik, Twitter Web kullanıcılarının yalnızca halihazırda yayında olan Spaces'a katılabileceğini unutmamak önemlidir. Henüz bir web tarayıcısında Twitter kullanarak yeni bir Spaces odası oluşturamazlar. Bu seçeneğin bu yıl içinde kullanıma sunulması bekleniyor.


Bu ayın başlarında Twitter, hesaplarında en az 600 takipçisi olan tüm kullanıcılar için Spaces özelliğini etkinleştirdi. Kendi Spaces'ınızı oluşturmak için, akıllı telefonunuzda Twitter uygulamasını açmanız ve Tweet düğmesine dokunup basılı tutmanız yeterlidir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler