13/3/2023

Audi'nin elektrikli dağ bisikletinin maliyeti 10.000 doların üzerinde

İki tekerlekli E-Tron, Audi'nin Dakar Rallisi arabasından bazı ipuçları alıyor.


Audi, lüks e-bisikletlere giren en son otomobil üreticisi. Marka, tasarım ipuçlarını RS Q E-tron E2 elektrikli Dakar Rallisi yarışçısından alan ve üst düzey özellikler vaat eden bir elektrikli dağ bisikletini tanıttı. İtalyan Fantic tarafından üretildi (Autoblog, XMF 1.7'ye dayandığını belirtiyor), 250 W Brose motoru (Harley-Davidson'ın Serial 1 Bash/Mtn'dekine benzer) ile Fantic'in 720 Wh pilini birleştirerek 66 ft/lb gibi oldukça büyük bir tork sağlıyor.

Audi bu aşamada en yüksek hızı veya menzili sağlamasa da, güç paketi, koşullara bağlı olarak 30 ila 95 mil arasında menzil sağlayan Bash/Mtn'nin 529Wh ünitesinden kesinlikle daha büyük. Diğer Brose ile çalışan e-bisikletler gibi, Audi'nin modeli de hafif bir Eco'dan tamamen Boost moduna kadar dört seviyeli elektrik desteğine sahiptir.

Alüminyum çerçeve tasarımı, motor ve pilin ötesinde kesinlikle Porsche eBike serisinden farklı parçalar kullanır. Frenleme IN.CA.S disk frenler, Öhlins çatal ve amortisör ile zincir, vites değiştiriciler ve vites değiştirici için Sram bileşenleri bekleyebilirsiniz. Ayrıca Vittoria lastikleri ve Sella Italia sele gibi İtalyan dokunuşları bulacaksınız. Öhlins dişlisi, XMF 1.7'nin 6.7 inç'ine kıyasla 7.1 inç süspansiyon hareketi sunar.

Audi elektrikli dağ bisikleti üç boyutta sunulur, ancak hızlı hareket etmeniz ve büyük bir banka bakiyesi taşımanız gerekir. Bisiklet, Birleşik Krallık'ta yalnızca 8.499 £ (yaklaşık 10.200 $) fiyatla "sınırlı sayıda üretilen" bir model olarak mevcuttur. Bu, Porsche'nin 10.700 $ 'lık eBike Sport'u ile kabaca aynı seviyeye getiriyor ve 3.999 $' lık Bash/Mtn, GMC Hummer e-bike (ayrıca 3.999 $) ve daha güçlü 5.499 $'lık Jeep e-bisikletinin çok üzerinde fiyatlandırılıyor. Büyük pil, diğer iyi bilinen parçalar ve Audi'nin tasarımı için para ödüyorsunuz. Audi'nin üst düzey EV'lerinden birini karşılayabiliyorsanız, iki tekerlekli olması muhtemeldir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler