1/6/2020

Bazı Android Telefonlar Bu Duvar Kağıdı Nedeni İle Çakılıyor...

LÜTFEN KENDİNİZ DENEMEYİN...

Telefonunuzun yeniden başlatılmasına veya çakılmasına neden olan mesaj dizelerini veya dosyalarını duymuşsunuzdur. Yakın bir zaman içerisinde iPhone iOS işletim sisteminde tespit edilen spesifik italyan bayraklı bir mesaj dizisi, akıllı telefonun çökmesine yol açıyordu. Şimdi ise Android işletim sistemi benzer bir problem ile karşı karşıya. Basit bir resim, duvar kağıdı olarak ayarlandığında, akıllı telefonunuzun çakılmasına sebep oluyor.

Özellike Samsung ürünlerine odaklanan ve piyasaya henüz çıkmamış ürünleri hakkında bilgi toplayan Ice Universe, Android işletim sistemli bazı akıllı telefonların çakılmasına neden olan bir resimi Twitter hesabından paylaştı. Ice Universe, özellikle Samsung akıllı telefon modellerinin bu durumdan etkilendiğini vurguladı.

Yayımlanan resimi, duvar kağıdı olarak ayarladığınızda, akıllı telefonunuz çakılıyor ve ekranı sürekli açılıp kapanmaya başlıyor. Bu sonsuz döngüyü kırmanın bir yolu da ne yazıkki yok. Hatta telefonunuzu yeniden başlatsanız bile, akıllı telefonun ekranı kaldığı yerden açılıp kapanmaya devam ediyor. İşin kötü tarafı ise, bu duruma neden olan şeyin bilinmemesi.

Güzel haber ise tüm Android akıllı telefonların bu durumdan etkilenmediği. Android Authority internet sitesi, test ettikleri Huawei Mate 20 Pro akıllı telefon ile bir sorun yaşamadıklarını bildirdi. Twitter'daki bazı kullanıcılar da, OnePlus marka akıllı telefon üzerinde yaptıkları deneme sonucunda, bu durumdan etkilenmediklerini yazdılar.

Ice Universe, sonradan attığı takip tweetinde, resim üzerindeki bazı renkler ile oynadıktan sonra resimin tamamen zararsız hale geldiğini bildirdi.

Böyle bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda ise yapabileceğiniz iki şey var; Birincisi telefonunuzu fabrika ayarlarına geri çevirmek(Fakat uyaralım, fabrika ayarlarına geri dönmeniz demek, tüm dosyalarınızın ve içeriklerinizin de silinmesi demek!), ikincisi ise telefonunuzu güvenli modda başlatarak resim dosyasını telefonunuzdan silmek!

Tekrar hatırlatmak isteriz; LÜTFEN KENDİNİZ DENEMEYİN...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler