7/7/2020

Bilmediğiniz 6 Mac İpucu ve Püf Noktası!

Mac bilgisayarların bu yeteneklerini biliyor musunuz?

Apple, macOS işletim sisteminin kullanımını daha basit hale getirmek için yıllar içerisinde tonlarca yeni özellik ve klavye kısayol komutları geliştirdi. Bizde bu ipuçlarını ve kısayolları sizler ile paylaşmaya devam ediyoruz.

Mac bilgisayarlar arasında dosyalarınızı hızlıca transfer etmek ister misiniz?

Eğer Mac bilgisayarınızı tekrardan başlatır ve bilgisayarınız açılırken "T" tuşuna basılı tutarsanız, Mac bilgisayarınız "Hedef Disk" modu ile açılacaktır. Bu modda bir Thunderbold 3 kablosu ile büyük verilerinizi hızlıca iki Mac bilgisayarı arasında kopyalayabilir veya transfer edebilirsiniz.

Koplayadığınız bir metni kullandığınız uygulamanın yazı stiline uygun hızlıca nasıl yapıştırırsınız!

Diyelim ki önemli bir metni kopyalamak ve bilgisayarınızdaki "Notlar" uygulamasına yapıştırmak istediniz. Kopyaladığınız metni Command+V yerine Option+Shift+Command+V düğmelerine basarak yapıştırırsanız, içeriğin kullandığınız "Notlar" uygulamasındaki varolan yazı stiline otomatik olarak dönüştürülerek yapıştırıldığını göreceksiniz. Bu sayede kopyaladığınız metindeki stil ile tekrar uğraşmanız gerekmeyecek. Üstelik, bu kısayolu neredeyse tüm uygulamalarda kullanabilirsiniz. Basit değil mi?

Bir internet sayfasını, Dock'da kısayol haline nasıl getirirsiniz?

Bir internet sitesi sayfasını Dock'a kısayol olarak koymak, o sayfaya istediğiniz zaman hızlıca ulaşmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir internet sayfasını Dock'a kısayol olarak tanımlamak için, URL çubuğundaki site sayfasının simgesini fare ile tutup masaüstüne bırakın. Oluşacak kısayolun adını tercihinize göre değiştirin ve fare ile kısayolu tutup Dock'da istediğiniz yere bırakın. Hepsi bu kadar!

Yazıcıdan hızlı çıktı nasıl alırsınız?

Diyelim ki bir dökümanı hızlıca yazdırmak istediniz? Normal yollardan çıktı almak yerine, hızlıca çıktı almak isterseniz bu ipucumuz tam size göre. Eğer "Sistem Ayarları"ndan "Yazıcılar ve Tarayıcılar" bölümüne gidip, sık çıktı aldığınız yazıcıyı fare ile tutup masaüstünüze bırakırsanız, hızlı çıktı almak için hazırsınız demektir. Artık çıktı almak istediğiniz dökümanı masaüstündeki bu simgeye fare ile tutup bırakmanız, otomatik o yazıcıdan çıktı almanızı sağlayacaktır.

Mac bilgisayarı ile problemi olan bir aile dostunuza nasıl yardım edersiniz?

Aile dostunuz bir Mac bilgisayarı kullanıyor, istediği bir şeyi yapamıyor ve sizden yardım talep ediyor? Sizde telefonda anlatıyorsunuz, fakat aile dostunuz bir türlü istediğinizi yapamıyor? İşte size kolayca aile dostunuza yardım etme fırsatı! "Mesajlar" uygulamasından aile dostunuz ile yazışırken isterseniz, "Detaylar" kısayoluna basın ve iki ekranın iç içe olduğu simgeyi seçerek ekran paylaşımı özelliğini etkinleştirin. Aile dostunuz ekran paylaşımını kabul ettikten sonra, onun ekranından neyi nasıl yaptığınızı rahatlıkla gösterebilirsiniz.

Dock'daki bir dosyaya nasıl hızlı göz atabilirsiniz?

Diyelim ki aynı anda birden fazla dökümanı internetten indirdiniz ve Dock'daki "İndirilenler" klasöründen dosyayı seçip e-posta göndermek istiyorsunuz, fakat hangi dosyayı göndereceğinizi nasıl bulursunuz? Bunun için yapmanız gereken tek şek, Dock'daki "İndirilenler" klasörüne tıklayın, farenizi sırası ile dosyaların üzerine getirip, "space" tuşuna basın. Bu durumda macOS size dosyanın içeriğine hızlıca bakmanıza olanak sağlayacaktır.

macOS işletim sisteminde daha tonlarca kısayollar ve kolaylıklar var. Zamanı gelince sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz. Sizin bildiğiniz ve bizim şu ana kadar yayımlamadığımız bir kısayol veya kolaylık var ise lütfen bizler ile paylaşmaktan çekinmeyin.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler