23/5/2020

"Bu Uygulama Artık Sizinle Paylaşılmıyor": Yeni iOS Hatasını Nasıl Düzeltebilirsiniz

iPhone ve iPad işletim sistemi iOS'de bulunan yazılım hatası uygulamaları açmanızı engelliyor. Peki bu hata düzeltilinceye kadar ne yapabilirsiniz?

Apple, Perşembe günü iPhone ve iPad işletim sistemi iOS'in yeni sürümü 13.5'i tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de yayımladı. Yeni sürüme geçen ve 13.4.1 sürümünü kullanan birçok kullanıcı, uygulamalarını açmaya çalışırken "Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor" mesajı ile karşılaşmaya ve uygulamalarını kullanamamaya başladı. Fakat bu hatadan herkes etkilenmiyor ve soruna neyin neden olduğu da belli değil.

Youtube, Twitter, WhatsApp, Facebook, TikTok ve daha birçok uygulama çalıştırılırken bu sorunla karşılaşılıyor. Hatta Sağlık Bakanlığının "Hayat Eve Sığar" uygulamasını açmaya çalışırken de aynı sorunla karşılaşan kullanıcılar var.

"Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor" Hatasını nasıl onarabilirsiniz?

Eğer sizde uygulamalarınızı açarken bu sorun ile karşılaşıyorsanız, hatayı giderebilmek için izleyebileceğiniz iki yol var.

  1. Hata veren uygulamayı silip tekrar yüklerseniz, hata giderilecektir. Fakat veri kaybı yaşama ihtimaliz olduğunu hatırlatalım.
  2. Uygulamayı silmek yerine uygulamayı kaldır seçeneği ile hatayı giderebilmeniz de mümkün. Bu sayede en azından veri kaybınız olmayacaktır. Uygulamayı kaldırmak için; Ayarlar->Genel->iPhone Saklama Alanı->problem olan uygulamayı bulup seçmeniz->Uygulamayı Kaldır seçeneğini seçmeniz yeterli.

Apple bu hatayı düzeltinceye kadar en azından bir çözümümüz var. Geçmiş olsun.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler