2/6/2020

Galaxy S20 Ultra veya Note 10 Plus telefonunuzu gece görüş cihazına dönüştürün!

Galaxy S20 Ultra ve Note 10 Plus ToF kamerasının yeteneklerinden faydalanın...

Samsung'un amiral gemisi telefonları; Galaxy S20 Ultra ve Note 10+ üzerinde bulunan ToF(Time of Flight) kamerası ve bir uygulama vasıtası ile akıllı telefonunuzu gece görüş cihazı olarak kullanabilmeniz mümkün.

Peki ama ToF kamerası ve bir uygulama ile gece görüşü nasıl mümkün oluyor? 

Bu sorunun cevabı için öncelikle ToF kamerasının ne işe yaradığı ile başlayalım. ToF kameralar, üzerinde bulunan sensör ve yardımcı ışık kiti ile yaklaşık 3 metre mesafeden 300.000 noktayı algılayıp, haritalandırabilen ve 3D alan algılamada yepyeni fırsatlar sunabilen yetenekli kameralardır. ToF kamera ile dijital kıyafetleri deneyebilir, ve arttırılmış gerçeklik oyunları oynayabilirsiniz. Fakat gerçekte, ToF kameralar, telefonun arkasında bulunan diğer kameralara, derinlik ve boşluk algısı için yardım eder. Bu sayede, bir portre fotoğraf çekiminde, odaklandığınız kişi veya nesne ile arka plandaki nesneleri kamera sistemi ayırabilir ve arka planın bulanıklığını ayarlayarak, odaklandığınız kişi veya nesnenin öne çıkmasını sağlayabilirsiniz.

ToF kamerasının ne işe yaradığını açıkladıktan sonra gelelim karanlıkta nasıl göreceğimize; Google Play Store'dan indireceğiniz Night Vision uygulaması, akıllı telefonunuzda bulunan ToF kamera vasıtası ile karanlık ortamı tarıyor ve düşük çözünürlüklü "sıcaklık haritası" ile size etrafınızdaki herşeyi gösterebiliyor. Evet yanlış duymadınız, zifiri karanlıkta etraftaki herşey size gösteriyor.

Merak edenler için, uygulamanın videosunu da paylaşıyoruz.

İyi eğlenceler...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler