28/5/2020

Canon Fotoğraf Makinanızı Macbook Web Kamerası Olarak Kullanabilirsiniz!

Canon'ın geliştirdiği yeni yazılım sayesinde, DSLR fotoğraf makinanızı web kamerası olarak kullanabilirsiniz. Nasıl mı?

MacBook diz üstü bilgisayarınızda bulunan düşük çözünürlüklü 720p FaceTime kamerasını kullanmaktan sıkıldınız mı? Yüksek çözünürlüğe sahip bir FaceTime kamera ile video konferans üzerinden sunum mu yapmak istiyorsunuz? Eğer bir Canon DSLR fotoğraf makinanız varsa artık bu mümkün!

Canon, MacOS işletim sistemi üzerinde çalışan ve Canon EOS veya PowerShot fotoğraf makinanızı web kamerası olarak kullanabileceğiniz yeni beta yazılımını bugün yayımladı.

Apple uzun zamandır, tüm MacBook ve iMac bilgisayarlarında 720p çözünürlüğüne sahip FaceTime kameraları kullanıyor. Sadece iMac Pro üzerinde bulunan web kamerası 1080p çözünürlüğüne sahip. Dolayısıyla Mac kullanıcıları Apple'ın amiral gemisi ürünlerinde düşük çözünürlüklü kamera kullanmasını eleştiriyor. Fakat bir Canon EOS veya PowerShot fotoğraf makina sahibi iseniz bu durumu Apple bir şeyler yapıncaya kadar, fotoğraf makinanızla birlikte siz değiştirebilirsiniz.

Fakat, Canon EOS WebCam yazılımının beta sürümü olması nedeni ile FaceTime veya Safari desteğinin olmaması gibi bazı limitasyonlarınız olduğunu söylememiz lazım. Ayrıca video konferans üzerinden toplantıya katılacak veya sunum yapacaksanız Zoom, Skype v.b. video konferans çözümlerinin web sürümlerini kullanmanız gerekiyor.

Canon EOS veya PowerShot fotoğraf makinanızı Web Kamerası olarak kullanmak için;
  1. Canon sitesinden EOS Webcam Beta yazılımını indirin ve kurulumu tamamlayın
  2. Kurulumu bitirdikten sonra Mac bilgisayarınız tekrar başlatılacaktır.
  3. Canon fotoğraf makinanızı açın ve film moduna getirin.
  4. USB kablosunu bilgisayarınıza ve fotoğraf makinanıza takın.
  5. EOS yardımcı yazılımı açılır ise kapatın.
  6. Video konferans aramasının kamerasını Canon EOS Web Kamerası olarak seçin(video konferans görüşmesi web sürümü üzerinden olmalıdır).

Canon ayrıca beta yazılımının kullanımı için bir de video yayımladı. Videoyu da sizin için haberimize ekledik.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler