23/5/2020

Çarpıcı Apple Watch 6 Konsepti

Yeni konsept Apple Watch 6 tasarımı, uzun zamandır bizim istediğimiz çerçevesiz akıllı saati ortaya koyuyor...

Konsept Watch tasarımının sahibi ConceptiPhone, mevcut Apple Watch üzerinde Cupertino mühendislerinin ince ayar yapması ile Watch 6'nın nasıl olabileceğini bize gösteriyor. Her ne kadar konsept Apple Watch 6'nın kasa tasarımı Watch 5 ile aynı olsa da, bahsettiğimiz ince ayar ile ekran çerçeveleri tamamen traşlanmış ve Watch 6 ekranı uçtan uca, köşeden köşeye tüm ön yüzü kaplamış. Bu basit değişiklik bile, zaten başarılı olan Apple Watch tasarımını bir üst seviye çıkarmış.

ConceptiPhone, saat ekranının nazik kavisler ile kasasını sarmasını, sonsuz ekran hissiyatı ile birleştirerek Watch 6'nın çok çekici görünmesini sağlamayı başarmış. Ekrandaki nesneler sanki Watch 6'nın çerçevelerini kırıyor!

ConceptiPhone, çerçevesiz ekran dışında tanıdığımız Watch tasarımında ise hiçbir şeyi değiştirmiyor. Watch 6'nın gövdesi hala yuvarlak hatlara sahip dikdörtgen şeklinde ve dijital kurma kolu(Digital Crown) saatin sağ üst köşesinde yer alıyor.

Apple, yeni Apple Watch 6 ile ilgili bilgi sızmaması için çok katı önlemler almış durumda, fakat buna rağmen Watch 6'da kan oksijen seviyesini tespit edebilme, gelişmiş uyku takibi ve stres seviyesi takibi gibi gelişmiş ölçme özelliklerinin olacağı sızdırıldı.

Ayrıca Watch 6 kasasının daha ince ve daha az güç tüketmesi için microLED ekran kullanabileceğine dair iddialar da internette geziyor. Fakat biz microLED ekranın Watch 6'da değil Watch 7'de kullanılacağını düşünüyoruz.

Apple genellikle giyilebilir cihazlarını Eylül ayında iPhone lansmanı ile birlikte tanıtıyor, fakat bu sene Apple'ın COVID-19 pandemisi sebebiyle iPhone 12 lansmanını bir ay erteleyerek Ekim ayında yapma ihtimali söz konusu.

Peki, konsept video hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Tasarımı beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler