28/5/2021

Chrome 91 İle Websitelierini Takip Etme Özelliği ve Daha Fazlası

Google, dört haftada bir çıkan yeni Chrome sürümleriyle Chrome’un yayın programını hızlandırdı.

Chrome 91, Chromebook'larda Linux'u stabilize ediyor, sekmeler arama'yı iyileştiriyor, kopyala ve yapıştır özelliğini verimli çalıştırıyor ve javascript iyileştirmeleri ile performansında büyük bir ilerleme katediyor.

Chromebook'larda Linux Nihayet Beta'dan Çıkıyor

Linux uygulamaları, belirli Chromebook'larda yaklaşık üç yıldır mevcuttur, ancak her zaman bir "beta" aşamasında görünüyordu. Chrome OS 91 ile nihayet Chromebook'larda Linux'u kararlı bir yazılım parçası oldu.

Sekmelerde Arama

Chrome OS 87, açık sekmelerde arama yapma yeteneği kazandı. Chrome OS 91'de, artık yakın zamanda kapatılan sekmelerin bir listesini de gösteriyor.

Özellik çok basittir. Sekme Arama simgesini tıklamanız yeterlidir ve şu anda açık olan sekmeler listesinin altında son kapatılan sekmelerin bir listesini görürsünüz. Geçmişe girmeden bu sayfalara erişmenin kullanışlı bir yolu.

Dosyaları Kopyala ve Yapıştır

Chrome'un açıkça kopyala ve yapıştır işlevi var, ancak Chrome 91 bunu başka bir düzeye taşıyor. Artık bilgisayarınızdaki herhangi bir yerden bir dosyayı kopyalayabilir ve ardından bir e-postaya yapıştırabilirsiniz.

Android Versiyonu Modern Form Görünümüne Kavuştu

Android'de Chrome 91, yeniden tasarlanmış bazı form kontrollerine kavuştu. Bunlar radyo düğmeleri, onay kutuları, tarih seçiciler ve ilerleme çubukları gibi... Eski form kontrolleri bir süredir güncellenmemişti ve modası geçmiş görünmeye başlamıştı.

Android için Chrome Web Sitelerini “Takip Edebilir”

Google, Google Reader’ı uzun süre önce öldürmüş olabilir, ancak Android için Chrome 91 başka bir RSS okuyucu tarzı özellik getiriyor. Menüdeki yeni bir seçenek, bir web sitesini “Takip Etmenize” izin verecektir. Bu site yeni içerik yayınladığında, Yeni Sekme sayfasındaki yeni "Takip Edilenler" bölümünde görünecektir.

Bu özellik hala erken aşamada ve muhtemelen Chrome 91'de hemen görmeyeceksiniz, ancak özellikle RSS'yi özlediyseniz, dört gözle bekleyeceğiniz bir şey olmalı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler