16/5/2020

Chrome Batarya Tüketen Reklamları Engelleyecek!

Ağustos ayında çıkacak güncelleme ile artık reklamlar cihazınızın bataryasını tüketemeyecek...

Chrome Ağustos ayınca yayınlamayı planladığı güncelleme ile yoğun kaynak kullanan ve çok fazla pil tüketen reklamları engelleyecek. Google'ın Chromium bloğunda yaptığı açıklamada, özellikle kripto para madenciliği kullanan, kötü programlanmış ve optimize edilmemiş reklamları doğrudan bloklayacak.

Google ayrıca, Chrome kullananıcısının reklam ile etkileşime geçmeden önce, reklamın kullanacağı kaynakları da limitleyemeyi planlıyor. Chrome, reklamın belirlenen kaynak limitlerine yaklaşması durumunda da, kullanıcıya bir hata sayfası vasıtası ile, reklamın çok fazla kaynak tükettiğini bildirecek.

Ağustos ayında yayınlanması planlanan güncelleme ile Chrome, 4MB ağ kullanılımına veya 30 saniyelik bir zaman diliminde 15 saniyelik CPU kullanımına izin verecek. Google'ın yaptığı açıklamada mevcut reklamların sadece %0.3'ü bu değerleri aşıyor.

Bu değerleri aşan reklamlar, bir bilgisayardaki toplam ağ trafiğinin %27'sini ve toplam CPU kullanımının da %28'ini tüketiyor.

Dünyanın en çok tercih edilen tarayıcısı olan Chrome'a gelecek bu günceleme ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Chrome bilgisayarınızın kaynaklarını çok tüketiyor mu? Yorumlarınız bekliyoruz...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler