24/7/2020

Corning 2 Metreden Düşmelere Dayanan Yeni Gorilla Glass Victus'u tanıttı

Yeni Gorilla Glass Victus, diğer Gorilla Glass camlardan en az iki kat daha dayanıklı olduğunu vurguluyor!

Corning, mobil cihazlarda kullanılan Gorilla Glass camlarının, bugüne kadarki en dayanıklısı olduğunu söylediği, Gorilla Glass Victus'u dün tanıttı. Yeni Gorilla Glass Victus, düşme ve çizilmelere karşı gelişmiş koruma vaat ediyor.

CNET tarafından yayımlanan habere göre, yeni jenerasyon Corning Gorilla Glass camının adı "Victus". Corning, mevcut Gorilla Glass camının 1.6 metrelik düşüşlere karşı koruma vaadini, Victus ile iki metreye kadar çıkartıyor. Corning, Gorilla Glass 6'nın averajda 15 kere bir metre yükseklikten düşüşlere dayandığını, yeni jenerasyon Victus'un ise averajda 20 kere bir metre yükseklikten düşüşlere dayanabildiğini vurguluyor. Corning ayrıca Gorilla Glass Victus'un çizilmelere karşı, mevcut Gorilla Glass camlarına göre, en az iki kat daha dayanıklı olduğunu söylüyor.

Apple ile Corning'in çok yakın işbirliği yaptığı biliniyor. Corning, iPhone'lar için özel bir Gorilla Glass camı üretiyor. Ayrıca Apple 2017 yılında, Gelişmiş Üretim Fonu'nun bir parçası olarak, Corning'e 200 milyon dolar yatırım yaptı. Geçen yıl da 250 milyon dolar daha ekleyerek, yatırımını ikiye katladı. Bu nedenle yeni iPhone'larda bu camı görmemiz olası gözüküyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler