1/2/2022

Discord'a PlayStation Network hesabımı nasıl bağlarım?

Discord sonunda kullanıcıların PlayStation Network hesaplarını bağlamasına izin vermeye başladı. Şirket ayrıca bir hesap değiştirme özelliği ile denemeler yapıyor.

Discord, geçtiğimiz Mayıs ayında Sony ile "Discord ve PlayStation deneyimlerini konsolda ve mobilde birbirine yaklaştıracağını" bildiren bir duyurunun ardından nihayet PlayStation Network hesabınızı sohbet uygulamasına bağlama özelliğini kullanıma sundu. Şu anda, entegrasyon, hem yapabilecekleri hem de görünüşe göre kimin erişimi olduğu açısından oldukça sınırlıdır, ancak muhtemelen daha sonra gelecek şeyler için ilk adım. Discord, Sony ile ortaklığının dışında, herkesin görmesini isteyeceğimiz ilginç bir hesap yönetimi özelliği üzerinde de çalışıyor.

Hesaplarınızı bağlamak, Discord arkadaşlarınızın şu anda PlayStation'ınızda hangi oyunu oynadığınızı görmesini sağlar ve diğer kişilerin sizi hizmete kolayca ekleyebilmesi için PSN kimliğinizi Discord profilinize ekleme seçeneğiniz vardır. Discord'un duyuru gönderisine göre, "PSN hesabınızı Discord'dan bağlama yeteneği kademeli olarak kullanıma sunuluyor", bu nedenle kullanabilmeniz biraz zaman alabilir - Discord, ABD'deyseniz bir haftaya kadar olduğunu söylüyor, diğer ülkelerde de önümüzdeki hafta bekleniyor.

PSN ve Discord hesaplarınızı bağlamak istiyorsanız, Discord'u açın ve ardından Kullanıcı Ayarları > Bağlantılar'a gidin (mobil uygulamada profilinize gidin, ardından Bağlantılar > Ekle'ye dokunun). PlayStation logosu, “Hesaplarınızı Bağlayın” menüsündeki simgeler arasındaysa, PSN giriş ekranını getirmek için üzerine tıklayabilirsiniz. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra hesaplarınız bağlanmalıdır.

Discord'un üzerinde çalıştığı tek özellik PSN'ye bağlanmak değil - şirket ayrıca hesaplar arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayacak bir özellik deniyor. Şirket, The Verge'e gönderdiği bir e-postada, hesap değiştirmenin (hem Reddit kullanıcıları hem de YouTuber'lar tarafından fark edildi) şu anda yalnızca masaüstü kullanıcılarının "küçük bir yüzdesi" için kullanılabileceğini açıkça belirtti. Discord'un, şu anda denemenin "sınırlı bir süre" için çalıştığını söyleyen özellik için bir SSS'si bile var.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler