12/1/2023

Dokunmatik ekranlı MacBook'lar geliyor!

Apple, yeni MacBook Pro ile 2025'te piyasaya çıkabilecek dokunmatik ekranlı Mac'ler geliştiriyor

Apple'ın dokunmatik ekranlı Mac'ler üzerinde aktif olarak çalışan mühendislerden oluşan ekipleri olduğu biliniyor. Dokunmatik ekran destekli yeni bir MacBook Pro'yu 2025'te piyasaya sürebilir.

Şimdiye kadar Apple, Mac serisine dokunmatik ekranlar getirmeye direndi. Steve Jobs ünlü bir şekilde bu fikre karşıydı. Jobs bunu "ergonomi açısından berbat" bir fikir olarak nitelendirdi.

Daha yakın bir zamanda 2021'de, Apple pazarlama yöneticisi Tom Boger, iPad'in dünyanın "en iyi dokunmatik bilgisayarı" olduğunu ve Mac'in "doğrudan giriş için tamamen optimize edildiğini" açıkladı.Görünüşe göre artık işler değişti ve Apple, dokunmatik ekranlı bir Mac düşünmenin zamanının geldiğini düşünüyor.

Apple içinde test edilen MacBook Pro yenilemesi, standart bir izleme dörtgeni ve klavye içeren "geleneksel bir dizüstü bilgisayar tasarımını" koruyor. Tabii ki fark, ekranın "tıpkı bir iPhone ve iPad gibi dokunmatik girişi ve hareketleri desteklemesi".

MacBook Pro yenilemesinin bir parçası olarak Apple, ekranlarını organik ışık yayan diyot veya OLED teknolojisine taşımayı da planlıyor. Şirket şu anda Mac'lerinde LCD'ler - likit kristal ekranlar - kullanıyor, ancak iPhone'lar ve Apple Saatler zaten OLED'e güveniyor. Gelişmiş parlaklık ve renk sunan bu ekranlar, 2024'ün ilk yarısında iPad Pro'ya da gelecek.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler