23/8/2023

ElevenLabs'in AI Ses Üreteci İle Sesinizi 30 Dilde Kopyalayabilir

VoiceLab artık beta aşamasını geçti ve 30 farklı dil içerecek şekilde genişledi.

Geçen yıl başlatıldıktan kısa bir süre sonra, metin okuma modelini ve kısa bir süre sonra ses kayıtlarını göndererek AI üretilmiş bir versiyon üretmek isteyen kullanıcılara izin veren VoiceLab adlı bir programı tanıttılar. Bu replikasyonu kullanarak metin yazabilirler ve dijital ses tarafından yüksek sesle okutabilirler.

VoiceLab artık beta aşamasını geçti ve 30 farklı dil içerecek şekilde genişledi. Desteklenen diller arasında Korece, Hollandaca, Türkçe, İsveççe, Endonezya, Vietnam, Filipin, Ukrayna, Yunanca, Çekçe, Fince, Romence, Danimarkaca, Bulgarca, Malayca, Macarca, Norveççe, Slovakça, Hırvatça, Klasik Arapça, Tamilce, İngilizce, Lehçe, Almanca, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca, Hintçe ve Portekizce bulunmaktadır.

Konuşmacının orijinal sesi ve aksanı, metin okuma talimatlarının hangi dile çevrildiğinden bağımsız olarak korunacaktır. ElevenLabs'in kurucuları, VoiceLab'ın özellikle sesli kitapların dublajı veya görsel olarak engelli kişiler için içerik oluşturma gibi erişilebilirliği artırmak için kullanılmasını hayal ediyor.

"ElevenLabs, tüm içeriği her dilde ve her sesle evrensel olarak erişilebilir yapma ve insan kalitesinde AI seslerini her ağızda sunma hayaliyle başladı," dedi CEO ve kurucu ortak Mati Staniszewski.

"Eleven Multilingual v2'nin piyasaya sürülmesiyle, bu hayali gerçeğe bir adım daha yaklaşıyoruz ve insan kalitesindeki AI seslerini her ağızda sunma yolunda ilerliyoruz."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler