10/5/2023

Elon Musk şüpheli mikrofon erişimi için WhatsApp'ı eleştirdi

Eski bir Google mühendisi ve Twitter'ın önde gelen Growth kuruluşunun şu anki Mühendislik Direktörü, kısa süre önce Pixel 7 Pro'sunda WhatsApp ile ilgili potansiyel bir gizlilik sorunuyla karşılaştı. Google'ın gizlilik panosu özelliğine göre, uygulama mikrofonunu gece boyunca en az dokuz kez kullanmış ve bunların hiçbirinde kullanıcı etkileşimi olmamıştır.

WhatsApp, Google yazılımının suçlu olduğuna inanıyor

Foad Dabiri hafta sonu konu hakkında tweet attı ve WhatsApp'ın sabahın erken saatlerinde aralıklı olarak mikrofonuna eriştiğini gösteren bir ekran görüntüsü yayınladı. WhatsApp ana şirketi Meta'nın gizlilik sorunları geçmişi göz önüne alındığında, sorun anlaşılır bir şekilde birçok internet yorumcusunun öfkesini çekti.

Twitter evreni dirgenlerini toplamakta hızlıydı ve buna eksantrik milyarder Elon Musk da dahildi. Twitter'ın CEO'su, Meta'nın gizlilik uygulamaları hakkındaki görüşlerini ifade ederken, hatta WhatsApp'a doğrudan güvenilemeyeceğini söyleyecek kadar ileri giderek, sözlerini sakınmadı.

Başka bir kullanıcı, WhatsApp'ın Meta'ya ait olduğunu fark etmemesinin şaşırtıcı olduğunu tweet'lediğinde Musk, "WhatsApp kurucuları Meta/Facebook'tan tiksinti içinde ayrıldılar, #deletefacebook kampanyasını başlattılar ve Signal'in oluşturulmasına büyük katkılarda bulundular." Daha sonra, geliştirmeyi devraldığından beri Meta'nın sohbet uygulamasına yönelik yönü hakkında şüphe uyandırdı ve "[WhatsApp'ın kurucularının] Facebook hakkında öğrendikleri ve WhatsApp'ta yapılan değişiklikler onları açıkça büyük ölçüde rahatsız etti."

Musk ve diğer yorumcular, Facebook'un kullanıcıları hakkında casusluk yaptığı uzun süredir devam eden komplo teorilerine atıfta bulunurken, WhatsApp'ın kendisi, Dabiri sorununun arkasındaki olası suçlu olarak Google'ın gizlilik panosu yazılımındaki bir kusura işaret etti. Şirket, WhatsApp'ın mikrofona eriştiğini gösteren günlük girişlerinin yanlış atfedildiğine inanıyor ve işin özüne inmesine yardımcı olması için Google ile iletişime geçti.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler