14/1/2022

Elon Musk TESLA, Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başladı ve Dogecoin uçuşa geçti

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, EV şirketinin Dogecoin'i kabul edeceğine söz verdi ve ticari mağaza, bazı ürünlerin DOGE'de fiyatlandırılmasıyla devam etti. Tesla (TSLA) online mağazası artık bazı ürünler için Dogecoin (DOGE) kabul ediyor

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter'da pek çok şey söylüyor ve verdiği bazı sözlerin gerçekleşmesi uzun zaman alıyor ancak bu gece dünyanın en büyük elektrikli araç şirketi ileriye doğru büyük bir adım attı. Tesla'nın çevrimiçi ürün mağazası artık Dogecoin'i kabul ediyor.


Tesla'nın ticari mağazasındaki bazı ürünler, bu Cyberquad for Kids gibi artık Dogecoin'de fiyatlandırılıyor.
Tesla'nın CEO'su çok fazla tweet atma konusunda iyi belgelenmiş bir geçmişe sahip ve geçen Mayıs ayında milyonlarca takipçisine şirketin Dogecoin'i kabul etmesini isteyip istemediklerini sordu. Kullanılan yaklaşık 4 milyon oy ile katılımcıların %78'inden fazlası evet oyu verdi. Bir yıldan kısa bir süre sonra Musk, en kuduz kripto kardeşi takipçilerine bu sözünü yerine getiriyor gibi görünüyor.


Musk, 2021'in sonlarında takipçilerine Tesla hisselerinin %10'unu satıp satmayacağını sorduğunda başka bir Twitter anketinin sonuçlarına uydu, bu nedenle Tesla'nın Dogecoin'i kabul ettiğine dair bugünkü açıklama çok fazla sürpriz olmamalı. Tesla'nın web sitesindeki her ürünün, araçları da dahil olmak üzere henüz Dogecoin ile satın alınamayacağını belirtmek önemlidir.

Tesla hayranları artık bu Giga Texas Kemer Tokasını 835 DOGE karşılığında satın alabilir.
Tesla'nın Dogecoin kabulünü nasıl uyguladığıyla ilgili ilginç bir şey, ürünlerin DOGE cinsinden fiyatlandırılmasıdır. Dogecoin'in fiyatı düşerse, bu ürünlerin alıcıları, işlemi tamamlamak için gereken ABD doları eşdeğeri cinsinden indirim alacaklardır. Bu muhtemelen web sitesindeki her şeyin neden DOGE'de fiyatlandırılmadığını açıklıyor, ancak bu gece kesinlikle bir başlangıç.

Haberin ardından Dogecoin 0,20 dolara kadar yükseldi.

Hemen göz atın: https://shop.tesla.com/category/lifestyle

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler