17/11/2022

Elon Musk, tweetlerin hangi işletim sisteminden geldiğini gösteren özelliği kaldırıyor!

Twitter'ın CEO'su, tweet kaynağı özelliğinin kaldırılacağını resmi Twitter hesabından duyurdu.

Bu özellik, her tweet'de gönderiyi yapan cihazın türünü gösteriyordu. Tweet'in yayına girdiği saat ve tarihin yanında yer alıyor ve "Android, iPhone ya da Web'den gönderildi" yazıyordu.

Elon Musk'a göre bunun kaldırılmasının arkasındaki asıl sebep, uygulamayı daha da hızlandırmak. Musk, böylece uygulamadaki yenileme süresini daha da azaltacağından emin. Bulgularına göre, ABD'deki bazı Twitter uygulamalarının "yenilenmesi iki saniye" sürerken, Hindistan'da aynı uygulama 20 saniyenin altında yenileniyor.

Çoğu bölgede düşük yenileme süresi sorununu çözmeye yardımcı olmak için Musk, mikro hizmetlerin bloatware'ini kapatacak ve buna ek olarak tweet kaynak özelliği de gidecek. Bu özelliğin için Musk  "ekran alanı israfı" diyor.

Musk, kimsenin tweet kaynağı özelliğinin neden ortaya çıktığını bilmediğini ve bu nedenle onu durduracağını ısrarla belirtiyor. Bu hareket, hangi işletim sisteminin daha iyi olduğu konusunda şakalaşmak için Twitter'a giren Android ve iPhone hayranlarını incitecek. Şu anda, özellik Twitter'da hala mevcut ancak yakında kaybolacak gibi görünüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler