1/7/2020

Facebook Hesap Bilgi ve Şifrelerini Çalan 25 Zararlı Android Uygulaması!

Hangi Android uygulamaları, Facebook şifrelerinizi çalıyor? Bu zararlı uygulamalardan korunmak için ne yapmalısınız?

Facebook hesap bilgilerini ve şifrelerini gizlice çalmak üzere tasarlanmış kötü amaçlı Android uygulamaları, Google Play Store'dan silindi. Fransız bilgi güvenliği firması Evina'ya göre, bu zararlı uygulamalar Play Store'dan kaldırılmadan önce, yaklaşık 2.34 milyon kişi tarafından indirildi.

Android kullanıcılarının bilgilerini çalmak için oyun, el feneri, duvar kağıdı resim uygulaması, video düzenleme yazılımı, QR kod tarayıcısı, dosya yöneticisi ve adım sayacı olarak tasarlanan bu zararlı 25 uygulama, kullanıcı bilgilerini çalmakla kalmıyor, ekstra gelir elde etmek için kullanıcılarını reklam bombardımanına da tutuyor. Zararlı uygulamalar ayrıca, bir taraftan da Facebook uygulamasının ön planda çalışıp çalışmadığını da kontrol ediyor ve eğer Facebook uygulaması çalışıyor ise kullanıcıları sahte bir Facebook giriş sayfasına yönlendirerek, kullanıcıların Facebook kimlik bilgi ve şifrelerini girmelerini sağlamak için kandırıyor.

Zararlı Uygulamalardan korunmak için ne yapmalısınız?

Öncelikle önerimiz, bir uygulamayı indirmeden önce, uygulama hakkında bilgi toplayın ve güvenli olup olmadığını araştırın. Ayrıca uygulamayı daha önce indiren kişilerin yorumlarını da özellikle okuyun. Bu kişiler uygulamada bir sorun varsa yorumlar kısmında bilgi vermiş olabilir. Eğer uygulama destekliyor ise de, kesinlikle iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini etkinleştirin.

Son olarak, biraz bütçeniz varsa da kesinlikle bir güvenlik programı satın almanız, sizi bilinçsiz olarak bu tarz zararlı yazılımlar ve sitelerden korunmanızı ve kimlik bilgilerinizin bu tehlikeli uygulama ve siteler ile paylaşmanızı engelleyecektir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler