21/5/2020

Facebook Messenger, Kullanıcılarını Dolandırıcılardan Koruyacak

Facebook Messenger'ınız artık daha güvenli olacak. Şüpheli kişiler temasa geçtiğinde Facebook Messenger kullanıcısını uyaracak.

Şifre koruma, şifreleme ve kimlik kontrolleri gibi modern güvenlik önlemlerine rağmen, dolandırıcılar kurbanlarını kandırmak için her gün yeni yol bulmayı başarıyorlar. Facebook Messenger ise kullanıcılarını korumak için sürekli kendisini geliştirmeye devam ediyor. Facebook, resmi bloğundan bugün yaptığı duyuru ile Messenger'a yeni bir özellik getirdiğini açıkladı.

Yeni özellik sayesinde, şüpheli bir kişi Facebook kullanıcısı ile temasa geçerse, Messenger bir uyarı mesajı ile kullanıcısını bilgilendiriyor. Ayrıca 18 yaş altı kullanıcılar, tanımadığı veya bilmediği bir yetişkinden mesaj alırsa Messenger yine uyarıda bulunuyor. Benzer mesajlar, arkadaş listesinde olmayan bir kişi ile iletişim kurulduğunda da geliyor.

Facebook'un asıl amacı ise potansiyel dolandırıcıları, kullanıcılarına zarar gelmeden önce tespit etmek. Facebook dolandırıcıları tespit etmek için, gelişmiş makine öğrenme algoritmaları kullandığını vurguluyor. Örneğin bir kişi, arkadaşlarınızdan birinin kimliğine bürünmeye çalıştığında sistem, adlardaki benzerliği fark ediyor ve "Bu sohbet, adı arkadaşına benzeyen birisi ile yapılıyor" mesajı ile kullanıcısını uyarıyor. Kullanıcı isterse şüpheli bireyi sohbet penceresinden kolayca engelleyebiliyor.

Messenger ayrıca yeni özelliğin, kullanıcılarını bilgilendirmeyi ve yabancılarla sohbet ederken dikkatli olmalarını hatırlatmayı amaçladığını vurguluyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler