25/7/2020

FaceID Özelliğinin Mac'lere Gelmesini İstermiydiniz?

macOS BigSur, Mac'lerde TrueDepth kameranın olacağını gösteriyor!

Apple'ın çoğu iPhone ve iPad modeli FaceID özelliği ile ekranınıza bakarak, güvenli bir şekilde cihazınızın kilidini açmanıza olanak sağlıyor. Fakat aynı durum ne yazıkki Apple'ın Mac bilgisayarları için geçerli değil. Mac bilgisayarınızın kilidini açmak için, ya şifrenizi yazmanız, ya TouchID ile parmak izinizi okutmanız, yada Apple Watch sahibi iseniz Mac bilgisayarınızı, kilidini Watch ile açacak şekilde ayarlamanız gerekiyor. Fakat macOS BigSur'un en son beta sürümünde keşfedilen yeni bir kodun, gelecekte FaceID'nin Mac bilgisayarlara gelebileceğini gösteriyor.

Son beta sürümünde keşfedilen yeni kodun, Apple'ın TrueDepth kamera kodlarına atıfta bulunuyor. Kod içerisinde ayrıca, bir tür biyometrik yüz tanıma özelliklerini belirten, "FaceDetect" ve BioCapture" terimlerinin yer aldığı bölümler yer alıyor.

Apple eğer FaceID özelliği ile yüz tanıma teknolojisini Mac bilgisayarlara getirir ise aynı iPhone ve iPad'lerde olduğu gibi, bilgisayarınıza bakarak güvenli bir şekilde cihazınızın kilidini açabileceksiniz. Haydi hayırlısı...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler