7/7/2022

FIFA 22'de Ofsayt Akıllı Teknoloji İle Tespit Edilecek!

FIFA, hem oyuncuların pozisyonlarını hem de topun pozisyonunu ölçmek için stadyumların etrafına 12 özel izleme kamerası kuruyor (ve topun içine bir sensör yerleştiriyor).

Uluslararası futbol yönetim organı, uzun bir inceleme yapmadan bir oyuncunun ofsayt olup olmadığını anlamak için “yarı otomatik ofsayt teknolojisi” dediği şeyi kullanmaya başlayacağını duyurdu. Futbol uzmanı olmayanlar için, rakibin kalesine saldıran bir oyuncunun kaleye hem toptan hem de en yakın ikinci rakip oyuncudan daha yakın olamayacağını belirten kural budur.

Başka bir deyişle, top sizde değilken kale ile aranızdaki tek şey kaleci ise ofsaytsınız demektir. Bu, oyunu düzenli olarak durduran türden bir şeydir ve birinin ofsayt sayılması için hedefe rakibinden daha yakın olması için tek gereken dizinin yarım inç olması gerektiği için belirlenmesi zor olabilir. FIFA, hem oyuncuların pozisyonlarını hem de topun pozisyonunu ölçmek için stadyumların etrafına 12 özel izleme kamerası kuruyor (ve topun içine bir sensör yerleştiriyor).

Bu yeni teknoloji bir ofsayt cezası olduğunu tespit ederse, video operasyon odasındaki adamlar bir uyarı alır, doğrulamak için birkaç saniye alır ve saha hakemine bildirir. Tüm taraflarca onaylandıktan sonra, tribünlerdeki insanlara ve evde televizyon izleyenlere gösterilmeden önce ofsayt cezasını gösteren bir 3D animasyon anında oluşturulur.

Futbol hayranı olmayan biri olarak bile, bu yeni sistemin potansiyel faydaları çok açık.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler