2/6/2021

Firefox Tasarımı Yenilendi

Firefox: "Yeni Firefox ile tanışın! Size her zamankinden daha fazla gizlilikle internete yeni, geniş bir pencere sunuyor."

Yeni tasarımda neler mi var?


1 Haziran'dan itibaren, sizi gitmek istediğiniz yere daha da hızlı ulaştırmak için tasarlanmış yepyeni bir Firefox. İşte gelenler:

Basitleştirilmiş araç çubuğu: Firefox araç çubuğu, bir URL yazdığınız yerdir, dolayısıyla eylemin başladığı yerdir. Yeni araç çubuğumuz basitleştirildi, böylece iyi şeylere zahmetsizce ulaşabilirsiniz. En önemli gezinme öğelerine odaklanmak için görsel dağınıklığı kaldırdık.

Kolaylaştırılmış menüler: Daha doğrudan ve sezgisel olması için ekstra menüleri birleştirdik. Kolaylaştırılmış menü, öncelikli eylemleri hızlı bir şekilde parmaklarınızın ucuna getirir. Ayrıca gereksiz ikonografiyi kaldırarak görsel gürültüyü azalttık ve daha net etiketler sağladık.

"Sekmeler üzerinde kafa yormak komik bir şey ama bir tarayıcıdan bahsettiğinizde sekmelerden bahsetmemek çok zor."


İlham veren sekme tasarımı: Kayan sekmeler düzgün bir şekilde bilgi içerir ve ses kontrolleri için görsel göstergeler gibi yalnızca ihtiyacınız olduğunda ipuçları sunar. Etkin sekmenin yuvarlatılmış tasarımı, sekmeleri gerektiği gibi kolayca tutma ve taşıma becerisine işaret eder.

Güncellenen istemler ve daha az kesinti: Gereksiz uyarıları ve mesajları kaldırdık. Mesajlaşmanın olduğu yerlerde tasarım ve dil temiz ve nettir.

Tutarlı, daha sakin görseller: Yeni Firefox boyunca, bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi her boyuttaki ekranlar için daha tutarlı stil, daha hafif ikonografi, iyileştirilmiş bir renk paleti ve daha modern bir estetik hemen fark edeceksiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler