14/5/2020

Galaxy Note 20'nin Neredeyse Tüm Detayları Sızdı!

Ross Young yeni röportajında, Note 20 ile ilgili detayları açıkladı...

Samsung'un amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 20'nin lansmanı yaklaştıkça, Note 20'nin teknik detayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Daha dün Ekran Tedarik Zinciri Danışmanlığı Başkanı Ross Young'un Twitter üzerinden attığı tweet ile, muhtemel Note 20 ekranının detaylarını sizler ile paylaşmıştık. Daha paylaşımımızın üstünden 24 saat geçmedi, Ross Young yeni yaptığı bir röportajında, Galaxy Note 20 akıllı telefonun neredeyse tüm teknik detaylarını bir bir açıkladı. Haydi gelin, tek tek Ross Young'un açıklamalarına bakalım.

Yeni parmak izi okuyucu

Galaxy Note 20'nin parmak izi okuyucusu ile başlayalım. Ross Young röportajında Galaxy Note 20'nin Qualcomm'un geliştirdiği 2.nesil 3D Sonic Max parmak izi okuyucusunu kullanacağını söyledi. Qualcomm'un geçen sene Aralık ayında duyurduğu bu parmak izi okuyucusunun sensörü, bir önceki nesile göre çok daha hızlı tarama yapabiliyor, 17x daha büyük ve bu sayede iki parmağı aynı anda tarayabiliyor.

Daha büyük ekran

Galaxy Note 20'nin ekran teknolojisi ile ilgili detayları dün sizinle paylaşmıştık. Galaxy Note 20'de 6.42 inchlik ekran kullanılırken, Note 20+'da 6.87 inchlik ekran kullanılıyor olacak. Ross Young bu röportajında ise, Note 20 üzerindeki selfie kameranın pozisyonunda bir değişiklik olmayacağını, Note 10'daki gibi ekranın üst-orta bölüme konumlandırılacağını iletti. Dolayısı ile Note 20'nin ekranında tek kameranın olduğu bir delik göreceğiz gibi duruyor.

Daha büyük batarya

Ross Young, Galaxy Note 20'nin bataryasının da Note 10'a göre daha büyük olacağını ve modeline göre 4.000mAh ile 5.000mAh arasında değişeceğini iddia etti. Eğer Ross Young'ın iddiası doğru ise Note 20'de Galaxy S20 serisinde kullanılan bataryaların kullanılması muhtemel gözüküyor.

Hafıza ve lansman tarihi

Son olarak Ross Young, Galaxy Note 20 serisi akıllı telefonlarda 16GB RAM olacağını da söyledi. Note 20 serisinin çıkış tarihinin de Ağustos aylarında olacağını ve muhtemel Galaxy Fold 2 ile birlikte satışa sunulacağını iddia etti.

Merak edenler için videoyu da sizinle paylaştık!

Note 20 serisi ile ilgili sızan bu bilgiler doğrultusunda, Note 20 ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler