1/7/2020

Gboard Klavye Beta Sürümü, Akıllı Yazma Özelliği İle Birlikte Geliyor!

Gboard Klavye'nin bu özelliği ile mesaj yazmak artık çok daha hızlı olacak!

Geçen hafta içerisinde, Google Play Store üzerinden Gboard klavye uygulamasının yeni beta sürümü kullanıma sunuldu. Yeni beta sürümü içerisinde bulunan akıllı yazma özelliği ile Google Mesajlar, WhatsApp ve Telegram uygulamalarında artık mesaj yazmak hem daha kol hemde daha hızlı olacağa benziyor.

Peki nedir bu akıllı yazma özelliği? Akıllı yazma özelliği siz bir cümle yazarken, sonra gelecek birkaç kelimeyi göstererek, cümlenizi tamamlamanıza yardımcı oluyor. Akıllı yazma özelliği ile önerilen kelimeler, sizin yazacağınız kelimeler ise tek yapmanız gereken ekranınızda parmağınızı sağa kaydırmak ve önerilen kelimeleri kabul etmek. 9.5.12.317844448 sürüm numaralı beta versiyonunda bulunan bu özellik aslına bakarsanız Google'ın G-Suite müşterileri için Gmail e-posta ve Google dökümanlar yazılımında kullanıma sunulmuştu.

Şimdi ise Google bu özelliği Gboard klavye aracılığı ile herkesin kullanımına açmayı planlıyor. Bizce son derece kullanışlı olan bu özelliğin, sadece Google Mesajlar, WhatsApp ve Telegram uygulamaları ile sınırlı olacağını düşünmüyoruz. Google bizce bu özelliği diğer tüm uygulamaları da destekleyecek şekilde hazırlık yapıyordurk .

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler