1/5/2020

Global Akıllı Telefon Pazarı Daraldı!

Global akıllı telefon satış rakamları COVID-19 pandemisine rağmen, ne durumda? Detaylar için tıklayın...

Global akıllı telefon pazarını inceleyen üç firma (Canalys, Counterpoint ve Omdia), 2020 yılı ilk çeyrek satış raporlarını yayınladı. Tahmin edeceğiniz üzere, COVID-19 pandemisi nedeni ile üç firma da akıllı telefon pazarının çift haneli düşüşler yaşandığını ortaya koydular.

Canalys ve Counterpoint raporlarına göre akıllı telefon satışları geçen yılın aynı çeyreğine göre %13, Omdia ise %16 düştüğünü belirtti. Her iki durumda da, akıllı telefon pazarında bu zamana kadar görülmemiş bir düşüşün söz konusu olduğu açıkça görülüyor.

Ayrıca 3 araştırma firması da, pazar payı en yüksek 3 firmanın (Samsung, Huawei ve Apple) satışlarında da ciddi azalmalar olduğunu ortaya koyuyor. Geçen yılın ilk çeyreğine göre satış rakamlarında Samsung ve Huawei'nin %17, Apple'ın ise %5 ila %12 arasında azalma olduğu gözüküyor.

Raporda ayrıca Xiaomi ve Realme'nin COVID-19 pandemisine rağmen satışlarını arttırdığı da net olarak vurgulanıyor. İki araştırma firması (Canalys ve Counterpoint) Xiaomi'nin, 2020 yılının ilk çeyreğinde satışlarında %7 ila %9 oranında artış olduğunu, üçüncü araştırma firması ise Xiaomi'nin ilk çeyrek satışlarında %8.2 daralma olduğunu ortaya koyuyor. Realme tarafında ise bir patlama söz konusu. Omdia ve Counterpoint raporlarına göre Realme, geçen senenin aynı çeyreğine göre satışlarını %88 ve %157 arttırdığı vurgulanıyor. Omdia araştırma firması ise Realme'yi ne yazıkki raporlarına dahil etmemiş.

Açıkçası, Realme'nin akıllı telefon pazarında yeni olmasından dolayı, satış rakamlarının bu derece yüksek gözükmesi normal bir durum. Ama bu satış rakamlarında Realme'nin piyasaya sürdüğü Realme 6 Serisinin etkili olduğunu söylemeliyiz. Bizim de detaylı incelediğimiz Realme 6 Pro, gerçekten fiyatına göre hem sunduğu özellikler, hemde sıradışı dizaynı ile son derece çekici bir telefon.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler